Selectați pagina

Vaccinul Oxford Astra Zeneca ridică chestiuni etice, fiind folosite celule de la fetuși umani avortați

Vaccinul Oxford Astra Zeneca ridică chestiuni etice, fiind folosite celule de la fetuși umani avortați

Notă: Vaccinarea forțată ridica și o problema de etica, deoarece doua companii care produc acest ser au recunoscut ca au folosit în producerea vaccinului celule de copii avortați. Injectarea unor celule umane străine în propriul organism nu se poate face în nici un caz cu forța. Sub pretext medical, statul a început a suprima libertățile noastre și ne vrea “sănătoși” cu forța.

vaccinuri cu linii fetale

Vaccinul Oxford Astra Zeneca ridică chestiuni etice, fiind folosite celule de la fetuși umani avortați

Producția unor vaccinuri sigure și eficiente anti-Coronavirus nu poate face abstracție de chestiunile etice, exprimate prin rezerve cu privire la vaccinul Oxford Astra Zeneca, în producerea căruia sunt folosite celule de la fetușii umani avortați.

Este necesar ca vaccinurile să fie sigure, eficiente și să fie produse într-un cadru etic acceptabil pentru toți beneficiarii, în contextul anunțurilor făcute de diferite țări privind faza experimentală avansată a unor vaccinuri anti-Covid.

Potrivit studiilor de domeniu public, în producția vaccinului de la Oxford au fost folosite fragmente de celule preluate din fetușii umani avortați. Acest fapt, nu va ridica probleme multor persoane, dar altele se vor afla în fața unei ”dileme etice” între, pe de o parte, datoria de a preveni infectarea cu o maladie ce prezintă un potențial letal și, pe de alta, imperativul de a nu colabora la o acțiune pe care o consideră inacceptabilă din punct de vedere moral cum este avortul.

Dacă nu ar exista alternative disponibile, folosirea acestui vaccin nu ar constitui o colaborare directă la avort, și prin urmare, nu se poate spune că nu ar fi etic”. Dar alternative etice există, din moment ce Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat nu mai puțin de 167 de posibile vaccinuri, din care 29 sunt în fază de evaluare clinică, multe dintre acestea fiind realizate fără a recurge la celule preluate din fetușii avortați.

Adaptat după Vatican News

PS: In lista de mai jos, pentru fiecare vaccin este prezentata informatia, daca se utilizeaza linii fetale la producere si in ce etapa (dezvoltarea vaccinului, in productie – produsul final, la testarea vaccinului). Triunghiul rosu mic reprezinta faptul ca se contin linii fetale la acea etapa de producere a vaccinului. Ppatratul verde arata ca respectivul vaccin nu utilizeaza linii fetale.
Atrageti va rog atentia, ca atat AstraZeneca, cat si Sputnik V, dar si Janseen (Johnsson&Johnsson) – utilizeaza linii fetale atat la producerea vaccinului, cat si la testare. Pe de alta parte, Moderna si Pfizer utilizeaza linii fetale numai in testele lor, dar vaccinul in sine nu contine celule provenite din linii fetale.

linii fetale in vaccin

linii fetale in vaccin

Sursa: lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine-candidates-and-abortion-derived-cell-lines/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *