Riscuri autoimune ale vaccinului antihepatita B.

Cercetari noi si tulburatoare publicate in jurnalul Apoptosis/Apoptoza indica faptul ca vaccinul antihepatita B, care este proiectat sa previna vatamarile cauzate de virusul hepatitei ficatului, de fapt provoaca distrugerea celulelor ficatului.

In studiul intitulat “Vaccinul antihepatita B induce moartea apoptotica la celulele Hepa 1-6″, cercetatorii au inceput sa stabileasca un model de sistem in vitro care sa corespunda investigatiilor mecanice ale citotoxicitatii induse de vaccinul antihepatita B, si sa investigheze mecanismele mortii celulare induse de vaccin.”1

Ei au desciperit ca vaccinul antihepatita B a indus o “pierdere a integritatii mitocondriale, inducerea apoptozei (sinuciderii celulare) si mortii celulelor ” la celulele ficatului expuse la o doza scazuta de vaccin antihepatita B adjuvant. Adjuvantul (substanta auxiliara adaugata vaccinului pentru stimularea producerii de anticorpi) utilizat a fost hidroxidul de aluminiu, care este tot mai mult identificat drept cauza ce contribuie la bolile autoimune de la populatiile imunizate.

Descoperirea ca vaccinul antihepatita B vatama ficatul (hepatotoxicitate) confirma descoperirile de mai devreme (1999) cum ca vaccinul sporeste incidenta problemelor la ficat la copiii din SUA mai mici de 6 ani cu pana la 24% fata de subiectii de control nevaccinati.

Un alt studiu publicat in jurnalul Hepatogastroenterologie din 2002, a facut observatia ca vaccinarea antihepatita era asociata statistic cu reactii gastrointestinale incluzand: hepatita, boli gastrointestinale si tulburari functionale ale ficatului in comparatie cu alte grupuri de control pentru vaccinuri.

Aceasta, totusi, este doar varful aisbergului…

Intr-un studiu publicat in iunie 2011 in jurnalul Molecular Biology Reports/Rapoarte de Biologie Moleculara, cercetatorii au demonstrat ca vaccinul antihepatita B altereaza exprimarea a 144 de gene din ficatul de soarece la o zi dupa vaccinare, dintre care 7 gene sunt corelate cu inflamatiile si metabolismul. Autorii au notat:

“Companiile farmaceutice efectueaza de obicei testele de siguranta ale vaccinurilor, dar toate cerintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a farmacopeii depind de testarile de toxicitate generala, si studiul de exprimare a genelor asupra vaccinului antihepatita B nu este facut in mod obisnuit pentru a testa calitatea vaccinului.”

Este posibil insa ca efectele de alterare a exprimarii genetice ale vaccinului antihepatita B sa fie un motiv pentru care sunt peste 60 de efecte grav daunatoare asupra sanatatii asociate cu vaccinul, dupa cum a fost documentat in literatura biomedical publicata si revizuita, inclusiv sindromul mortii subite a sugarului?

Alte potentiale mecanisme de actiune din spatele periculoaselor efecte secundare ale vaccinului antihepatita B sunt dupa cum urmeaza…

Vaccinurile antihepatita B ar putea contine polimeraza virusului hepatitei B ca si contaminant, ceea ce ar putea declansa un proces autoimun impotriva mielinei (invelisul protector al nervilor) la unii dintre subiectii vaccinati.

Vaccinul antihepatita B ar putea induce boala demielinizarii autoimune prin mimarea moleculara care exista intre antigenul vaccinului, virusul Epstein-Barr si mielina umana.

De ce se vaccineaza sugarii impotriva virusului hepatitei B?

Pericolul real aici este ca vaccinarea universala impotriva hepatitei B ar putea face mai mult rau decat bine. Si de fapt cei mai mici – sugarii – sunt cei care au cel mai mare risc de a fi vatamati in mod ireparabil, intrucat programul oficial de vaccinare impune vaccinarea impotriva hepatitei B la nastere, la 1-2 luni, si din nou la 3-6 luni.

Vaccinarea universala antihepatita B a fost recomandata pentru nou-nascutii la inceputul anilor 90′, in ciuda descoperirilor contradictorii in ce priveste siguranta vaccinurilor. Poate nu este doar coincidenta, prevalenta autismului astazi este cu 1500% mai inalta decat cea din perioada imediat dinaintea introducerii vaccinarii. Desi nu exista ceva ca „epidemie genetica”, in sensul traditional transferabil al cuvantului „genetic”, exista un lucru ca schimbari induse de mediu asupra exprimarii genelor, asa cum a fost descris mai sus. Cu alte cuvinte, adjuvantii vaccinului (mercur si aluminiu) si antigenii vaccinului sunt capabili de a afecta profund stabilitatea infrastructurii genetice de care depinde sanatatea noastra.

Potrivit unei recenzii publicate in Jurnalul de Toxicologie si Sanatatea Mediului/Journal of Toxicology and Environmental Health in 2010, nou-nascutii de sex masculin vaccinati impotriva hepatitei B anterior anului 1999 au un risc triplu de autism raportat parental. De ce inainte de 1999? Pe 27-08-1999 CDC (Centers of Desease Control and prevention- Centrele de Control si prevenirea Bolilor, institutie SUA), cu acceptarea tacita a profundei neurotoxicitati asociata cu utilizarea de thimerosal (compus organomercuric), a aprobat primul vaccin antihepatita B fara aceasta substanta. Din nefericire, chiar dupa inlaturarea mercurului (care a fost inlocuit cu alt agent neurotoxic, hidroxidul de aluminiu), prevalenta autismului este inca de cateva ordine de marime decat era inainte ca programul CDC tot mai coplesitor de vaccinare (peste 60% pana la varsta de 6 ani) sa ajunga la proportiile din ziua de azi.

O alta problema evidenta cu vaccinul antihepatita B la sugari este ca virusul hepatitei B este transmis celor infectati doar prin sange si sperma, care sunt doua trasee de expunere la care un sugar, cel putin unul nascut la spital, nu ar trebui sa fi fost expus vreodata; cu exceptia cazului in care chiar mama este purtatorul virusului, si de aceea il poate transmite vertical la copilul ei. Dar spitalele pot si ar trebui sa examineze mamele preventiv pentru hepatita B, de aceea facand inutil vaccinarea orbeasca a fiecarui sugar. In plus, nu exista teste clinice controlate aleatoriu care sa fi evaluat efectele vaccinului antihepatita B in timpul sarcinii pentru prevenirea infectiei la sugari, in ciuda faptului ca femeile insarcinate li se administreaza vaccinul exact din acest motiv.2 Mai exista si cercetari ce arata ca imunizarea la hepatita B nu garanteaza protectia impotriva infectarii; adica nu prea s-ar incadra la categoria bolilor care se pot preveni prin vaccinare.3

NOTA: Pentru cercetari suplimentare asupra efectelor adverse subraportate, minimalizate si/sau activ ignorate asociate cu vaccinarea de rutina, vizitati Arhiva GreenMedInfo.com Vaccine Research Archive. Pentru cercetari doar asupra vaccinului antihepatita, vizitati pagina Hepatitis B Vaccine.

Surse utilizate:

1Hepatitis B vaccine induces apoptotic death in Hepa1-6 cells. Apoptosis. 2012 Jan 17. Epub 2012 Jan 17. PMID: 22249285

2Cochrane Database Syst Rev. 2011(3): CD007879. Epub 2011 Mar 16. PMID:21412913

3 Postgrad Med J. 2006 Mar; 82(965):207-10. PMID: 16517803

http://www.greenmedinfo.com/blog/hep-b-vaccine-damages-liver-it-supposed-protect – antihepatita b