Selectați pagina

Vaccinul cancerogen folosit împotriva virusului Papiloma Uman a fost aprobat pentru a fi administrat şi adulților

Vaccinul cancerogen folosit împotriva virusului Papiloma Uman a fost aprobat pentru a fi administrat şi adulților

Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente a extins utilizarea vaccinului, Gardasil 9, împotriva Virusului Papiloma Uman. Acesta poate fi administrat și adulților. Acum medicamentul, care protejează împotriva cancerului de col uterin, altor câteva tipuri de cancer și veruci genitale, poate fi administrat până la vârsta de 45 de ani.

Până nu demult, vaccinul putea fi efectuat până la vârsta de 26 de ai. Virusul HPV este foarte comun și se răspândește ușor prin sex. În cele mai multe cazuri, HPV nu creează probleme, dar unele infecții persistă și în cele din urmă pot duce la cancer, scrie statnews.com.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor estimează că aproximativ 14 milioane de persoane se infectează cu HPV în fiecare an, majoritatea fiind adolescenți și tineri.

Gardasil a fost aprobat inițial pentru fete în 2006, iar ulterior și pentru băieți pentru a reduce răspândirea HPV printre fete. Deși Gardasil a fost aprobat pentru vârste cuprinse între 9 și 26 de ani, medicii recomandă ca acesta să fie administrat atât fetelor, cât și băieților la vârsta de 11-12 ani, înainte ca aceștia să înceapă viața sexuală, pentru a evita infectarea.

FDA anunță că aproximativ jumătate dintre adolescenții din SUA sunt imunizați împotriva virusului HPV cu două și chiar trei doze de vaccin.

Testarea vaccinului pe adulți mai în vârstă a arătat că acesta are efecte benefice. Reprezentanții companiei Merck, care au dezvoltat vaccinul, au menționat că  formula inițială a vaccinului Gardasil administrat femeilor cu vârste cuprinse între 24 și 45 de ani are o eficiență de 90% chiar și după trei ani când acestea au primit a treia  doză.

Cea mai recentă versiune a Gardasil protejează împotriva a nouă tulpini de HPV, cu patru mai multe decât vaccinurile inițiale.

Potrivit Centrului de prevenire și control a maladiilor, în SUA, în fiecare an aproximativ 33.700 de femei și bărbați sunt diagnosticați cu cancer cauzat de o infecție cu HPV. Dintre acestea 12.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, care ucide aproximativ 4.000 anual. Merck, compania care a dezvoltat vaccinul, a declarat că prețul unei doze de Gardasil 9 este de 205 USD. Pentru cei vaccinați înainte de 15 ani sunt necesare încă două doze, în timp ce persoanelor mai în vârstă se recomandă trei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Stop Fals: Причина болезни одного ребенка, сфалсифицированная религиозным сайтом - nokta - […] против вакцинации, с представлением случаев заболевания и смерти, которые якобы спровоцированы […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii