Selectați pagina

Vaccinarea împotriva Virusului Papiloma Uman începe în noiembrie

Vaccinarea împotriva Virusului Papiloma Uman începe în noiembrie

15 mii de fete cu vârsta de 10 ani vor fi imunizate începând cu luna noiembrie  împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV). Asigurarea vine din partea Alianței Globale pentru vaccinuri GAVI, care va oferi gratuit Republicii Moldova vaccinuri pentru perioada 2017-2018.

Totodată, în perioada 2019-2025, Moldova va cumpăra preparatele la prețuri reduse, prin intermediul UNICEF. Subiectul a fost discutat de ministrul sănătății, Ruxanda Glavan, cu directorul regional GAVI, Colette Selman, în cadrul reuniunii Adunării Mondiale a Sănătății de la Geneva, care are loc în perioada 21-25 mai.

Imunizarea este recomandată fetelor între 9 si 11 ani, dovedindu-se că inocularea la aceasta vârstă protejează cel mai bine împotriva leziunilor precanceroase și canceroase la nivelul colului uterin provocate de virusul papiloma.

Lucrătorii medicali vor fi instruiți în legătură cu etapele administrării vaccinului, procedurile și contraindicațiile stabilite. De asemenea, va fi elaborată o strategie de prevenire și combatere a cancerului de col uterin.

Sursa: radiochisinau.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *