Selectați pagina

Va spalati pe cap cu Pantene Pro V, Head&Shoulders sau Elseve? Sunt foarte toxice pentru organism!

Va spalati pe cap cu Pantene Pro V, Head&Shoulders sau Elseve? Sunt foarte toxice pentru organism!

sampon-toxic-3Daca o sa cititi articolul acesta, multi dintre voi cred ca o sa va fie frica sa va mai spalati cu sampon pe cap. De ce? Pentru ca, daca luati mai multe sampoane, veti observa ca marea majoritate a lor contin niste ingrediente absolut toxice! Multi dintre noi ne spalam parul in fiecare zi cu otrava, ne spalam rufele cu otrava (detergentii), ne spalam vasele cu otrava (produsele de curatat), ne spalam pe dinti cu otrava (pasta de dinti), si intr-o zi ne trezim deodata cu boli grave si ne mai intrebam de ce. Apoi, vom da vina pe genele parintilor sau a bunicilor, neconstientizand faptul ca de vina sunt chimicalele din produsele care le folosim zilnic.

Haideti sa vedem ce ingrediente toxice contine oricare sampon de par obisnuit si apoi dvs.veti decide daca mai vreti sau nu sa va mai spalati pe cap cu sampon…

1) Parfum: este ca o toxina atat pentru mediul inconjurator, dar si pentru sistemul respirator si imunitar al omului; de asemenea, parfumul este un puternic iritant al pielii, al ochilor si al plamanilor.

2) Metilisotiazolinona: actioneaza ca o toxina impotriva creierului, provoaca alergii si este iritant al pielii, ochilor si a plamanilor.

3) Meticloroisotiazolinona: cauzeaza cancer, dar este si iritant al pielii, ochilor si plamanilor.

4) Cocamida Mea: este un ingredient sintetizat din uleiuri de cocos si etanolamina, fiind ingredientul care produce spuma. Desi, el nu este toxic propriu-zis, apar ingrijorari de contaminare cu nitrosamine, substante ce au efect carcinogen dovedit.

5) Cocamidopropil Betaina: este un ingredient ce produce alergii si dermatite. La fel ca Cocamida Mea, Cocamidopropil Betaina poate fi contaminata cu aceleasi nitrosamine, substante ce au efect carcinogen dovedit.

6) Lauril sulfat de sodiu: poate fi contaminata cu oxid de etilena si 1,4 Dioxan (ambele substante ce pot cauza cancerul).

7) Colorant de hidrocarbon: studii stiintifice recente au legat colorantii de hidrocarbon cu o multime de probleme sanatate, dintre care amintim cancerul si astmul.

8 ) Dimeticon: este un polimer pe baza de silicon, fiind folosit ca agent de balsam. Studiile au aratat ca el poate fi toxic atat pentru mediu cat si pentru intregul organism.

9) Tetrasodiu EDTA – creste acumularea celorlalti componenti chimici!

Singurele ingrediente sigure din sampoanele obsnuite sunt: acidul citric, apa, extractul de crin si clorura de sodiu. Restul de ingrediente sunt absolut toxice. Desigur, exista pe piata sampoane naturale, care, desi costa mult mai mult decat cele obisnuite, macar nu sunt toxice pentru organism. Depinde de dvs.ce doriti sa alegeti. Sanatatea sau boala?

Informatiile privind ingredientele ce contin sampoanele obisnuite si actiunile lor au fost preluate de pe site-ul www.ewg.org, site ce apartine de Organizatia de protectie a mediului, Environmental Working Group, si care ofere informatii pretioase despre sanatatea produselor consumate de oameni.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. anonim

    Hristos a Inviat! sunt periculoase aceste samponuri in genere toate acestea ce le lauda atita. Eu spal cu sampon simplu, ieftin de la Viorica in 2 cu sapun ,,degtearnoe,, si e mult mai bun, nu contine atitea, in plus nu se ingrasa asa repede. Luati seama ca chiar si specialisti au afirmat ca oamenii pierdeau parul in ochii lor cu asa samponuri.

    Răspuns
  2. poj

    Hristos a Inviat !!! Cel mai bun sampon e galbenusul de ou, mustarul, ca balsam lamie, otetul de mere natural si mai sunt inca multe alte remedii, la fel de efective. Apropo, aici puteti vedea cum sa va spalati parul cu ou in loc de sampon fara sa va ramina miros pe par http://www.youtube.com/watch?v=cu0bCGAPM1I. Doamne ajuta.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.