Selectați pagina

Vă pare cunoscut? Au apărut tatuajele inteligente, care funcţionează cu ajutorul unor nano-senzori care ar urma să îţi fie introduşi sub piele

Vă pare cunoscut? Au apărut tatuajele inteligente, care funcţionează cu ajutorul unor nano-senzori care ar urma să îţi fie introduşi sub piele

Atunci când vorbim de dispozitive de tip ”wearables”, ne gândim la ceasuri inteligente sau la brăţări de fitness. Însă această industrie pare să se dezvolte într-o direcţie inedită.

semn

Tatuajele inteligente ţi-ar putea salva viaţa într-o zi. Ele au fost dezvoltate de o echipă de ingineri de la Harvard şi MIT, şi funcţionează cu ajutorul unor nano-senzori care ar urma să îţi fie introduşi sub piele, în cerneala tatuajului. Ei vor măsura în timp real date despre sănătatea ta.

De exemplu, un tatuaj verde se va colora şi mai mult, atunci când sportivii vor fi deshidrataţi. Acesta este rezultatul reacţiei cernelei folosite la întâlnirea cu fluidele corporale ale purtătorului. În cazul pacienţilor bolnavi de diabet, un astfel de tatuaj s-ar putea colora mai accentuat în funcţie de nivelul glicemic al acestora, notează Engadget.

Chiar dacă este puţin probabil să vedem aceste tatuaje pe braţele oamenilor în viitorul apropiat, este bine de ştiut că o astfel de tehnologie există, şi poate salva vieţi într-o bună zi.

Sursa: adevarul.ro

2 Comentarii

  1. veaceslav

    ati observat ca sunt 666 pusi rotund

    Răspuns
  2. veaceslav

    la toti sunt pe frunte dar la o copila si pe mina dreapta, exact despre ce vorbeste apocalipsa

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *