Selectați pagina

Vă mai şochează? Elevii din Marea Britanie vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație

Vă mai şochează? Elevii din Marea Britanie vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație

Elevii din Marea Britanie vor fi învățați la cursurile de educație sexuală că și băieții pot avea menstruație, ceea ce reprezintă o victorie a activiștilor pentru drepturile persoanelor transsexuale, scrie The Telegraph, preluat de HotNews.

Recomandarea ca profesorii să introducă aceste aspecte în cursurile de educație sexuală a fost aprobată de consiliul local din Brighton & Hove.

Decizia a fost luată în condițiile în care un raport al consiliului arăta că: ” Băieții și bărbații transsexuali și persoanele non binare pot avea menstruație”, adăugând că ” menstruația trebuie inclusă în toate genurile”.

Ca urmare coșurile destinate special tampoanelor vor fi instalate în toate toaletele copiilor, potrivit aceluiași raport.

De asemenea, studenții și elevii transgender vor beneficia de un sprijin suplimentar din partea unei asistente, dacă este cazul. Raportul consiliului local mai recomandă ca limbajul și cursurile să prevadă că menstruația include toate genurile, culturile, credințele și orientările sexuale”. Spre exemplu, se vor folosi formule de genul ”fetele, femeile și alte persoane care au menstruație”.

Parlamentarul conservator David Davies a comentat pentru The Mail că este o ”nebunie” ca profesorii să le spună elevilor că băieții transgender pot avea menstruație. ”Subiectul este oricum unul dificil pentru copiii de vârsta asta. Să avansezi ideea că fetele care cred că sunt băieți au și ele menstruație va duce la o confuzie totală”, a mai completat el.

Guvernul consideră că școlile sunt libere să stabilească modul în care tratează la cursuri subiecte care țin de comunitatea LGBT.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке