Selectați pagina

Utilizarea tehnologiilor moderne în beneficiul cetăţenilor, discutată în cadrul unui forum la Chişinău

Utilizarea tehnologiilor moderne în beneficiul cetăţenilor, discutată în cadrul unui forum la Chişinău

forum electronizareMai mulţi responsabili de politici și de reformă a serviciilor publice și coordonatori pentru e-Transformare din cadrul autorităților administrației publice centrale din Republica Moldova, dar și reprezentanți ai Guvernelor din Danemarca și Australia, experţi şi practicieni din Singapore și SUA s-au reunit la Chişinău, în cadrul forumului “Inovaţie şi Productivitate în sectorul public”. La eveniment a participat şi premierul Iurie Leancă.

Discuțiile s-au axat pe modalităţile de redefinire a modelului de prestare a serviciilor publice, prin implicarea şi consultarea beneficiarilor acestora și prin utilizarea tehnologiilor moderne. “Folosirea tehnologiilor moderne şi a inovaţiilor va crește performanţa administraţiei publice”, a declarat premierul Iurie Leancă.

Impactul pe care îl au tehnologiile informaţionale asupra activităţii noastre profesionale şi vieţii private este unul enorm, ce transformă considerabil felul în care lucrăm. Guvernul conştientizează cât de important este să se adapteze la schimbările aduse de revoluţia digitală şi să foloseasca tehnologiile moderne şi inovaţiile, atât pentru a creşte performanţa administraţiei publice, cât şi pentru dezvoltarea unei economii inovatoare şi competitive la nivel regional și în Europa”, a punctat şeful Executivului.

Iurie Leancă a vorbit și despre faptul că în 2011, Cabinetul de miniștri a demarat procesul de e-Transformare a guvernării, pentru ca cetățenii să se poată bucura de servicii publice oferite  prin internet, telefonul mobil, terminale, 24/24 ore, accesibile de oriunde.

Premierul şi-a exprimat speranţa că evenimentul va servi drept sursă de inspirație pentru echipa Guvernului.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *