Selectați pagina

Utilizarea în exces a smartphone-urilor afectează vederea copiilor

Utilizarea în exces a smartphone-urilor afectează vederea copiilor

Numărul elevilor din școlile elementare și din liceele din Japonia cu probleme de vedere a atins un nivel record în anul 2016 ca urmare a creșterii timpului petrecut de aceștia în fața ecranelor, au anunțat reprezentanți guvernamentali din această țară, în urma unei analize, informează Kyodo, citată de Agerpres.

Procentul elevilor a căror acuitate vizuală este cotată la 1.0, un nivel considerat sănătos după sistemul de măsurare din Japonia, este de 31,46% la copiii din școlile elementare, de 54,63% la cei din primii ani de liceu și de 65,98% la elevii din anii terminali de liceu, potrivit studiului anual.

Potrivit unui oficial din Ministerul Educației, Culturii, Sportului, Științelor și Tehnologiei din Japonia, ”odată cu răspândirea telefoanelor inteligente, a jocurilor video și a altor dispozitive copiii s-au obișnuit să privească lucrurile de aproape”.

Studiul cu privire la starea de sănătate a copiilor a subliniat o creștere ușoară a numărului de elevi obezi, majoritatea aflați în primul an de liceu – 10,95% dintre băieți și 8,57% dintre fete, cu o greutate de circa 20% peste medie. Totuși, studiul relevă că tendința generală de îngrășare a copiilor este în scădere în această țară.

De asemenea, în urma analizei pe 2016 s-a observat că procentul copiilor care se confruntă cu carii dentare a scăzut semnificativ. Astfel, 37,49% dintre elevii din primii ani de liceu și 49,19% din ultimii ani de liceu au carii, cu 3% mai puțin decât în 2015.

Potrivit Ministerului Educației, schimbarea obiceiurilor reprezintă cheia pentru lupta contra aceste tendințe la nivel global, mai arată sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *