Selectați pagina

Usturoiul ţine inima în formă

Usturoiul ţine inima în formă

usturoiDă savoare meselor tale, dar are şi reale virtuţi de medicament! Usturoiul ajută la protejarea şi la buna funcţionare a sistemului cardiac.

Un real antibiotic natural, usturoiul merită să fie leacul de bază din trusa ta de remedii naturiste, cu atât mai mult cu cât elimină importanţi factori cauzatori de boli de inimă: hipertensiunea arterială, acumularea de toxine şi creşterea nivelului de colesterol.

Pentru a fi eficace, reţine că este necesar să-l iei zilnic (o jumătate de căpăţână sau o căpăţână mică) şi pe o perioadă suficient de lungă, de circa trei luni. Dacă mirosul neplăcut apărut după ce-l consumi te face să-l eviţi, trebuie să ştii că usturoiul verde are un miros şi o iuţime mai blândă şi curăţă sângele de toxine.

Aşa previi ateroscleroza!

Ştii deja efectele nefaste ale colesterolului mărit: apariţia unui atac cerebral sau a aterosclerozei, prin depunerea lui pe vasele sangvine şi prin îngreunarea circulaţiei sângelui.

Usturoiul, luat ca atare cu puţină apă sau pisat şi amestecat cu miere scade colesterolul „rău” şi fluidifică sângele. Pentru a atenua mirosul de usturoi, ai putea să mesteci seminţe de anason sau de chimen.

Tinctura pentru hipertensiune

Datorită unei substanţe deja binecunoscute, alicină, pe care o eliberează atunci când este tocat sau zdrobit, usturoiul are puterea de a preveni accidentele vasculare cerebrale şi de a reduce tensiunea arterială.

Şi tinctura de usturoi este un bun adjuvant în scăderea tensiunii arteriale. Pune 10-15 picături de tinctură într-o ceşcuţă cu ceai sau cu lapte şi bea acest amestec de două ori pe zi, după mese, 4-5 zile la rând.

Sursa: click.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  mulţumesc pentru informaţie!

  o mică atenţionare pentru Creştinii-lucrători:

  în timp de post (adică, nu neapăcar în cele 4 posturi de peste an), organismul nemâncând carne nici lactate – organismul se curăţeşte de toxine şi de colesterol.
  Organismul care are sângele curat adică, nu prea are boli (toate bolile sunt de la păcate, în număr foarte mic – ele sunt îngăduite de către Dumnezeu, pentru câştigarea bogăţiei din viaţa veşnică – cum obserăm la Sfinţi), şi face metanii – nu are nevoie mare, sau cel puţin recomand să fiţi atenţi cu acest medicament naturist.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.