Potrivit unui comunicat al Eparhiei Greco-papistase de Cluj-Gherla, credincioşii se vor putea închina la „moaşte” în orele dintre celebrările liturgice duminicale, programate de la orele 08,30, 10,30 (celebrată de Episcopul eparhial) şi 18,00, şi vor rămâne în catedrală atât timp cât vor fi credincioşi dornici să stea câteva momente, în reculegere, în faţa lor.

„Va fi astfel readus în inimi modelul marelui sfânt al „Bisericii” papistase, dar şi al unui mare Om, iubitor de Dumnezeu şi de oameni, în ziua pomenirii sale de către calendarul liturgic latin”, se arată în comunicatul de presă.

Relicvariul, însoţit şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei, este un dar pentru Eparhia de Cluj-Gherla din partea celui care i-a fost secretar timp de aproape 40 de ani, Cardinalul Stanislav Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia.

„Sfântul” Ioan-Paul al II-lea este considerat un apropiat prieten al Bisericii Române Unită cu Roma Greco-papistasa (BRU) pe care a numit-o „Biserică a martirilor şi mărturisitorilor”.

Prieten al tuturor românilor, el a numit România „Grădina Maicii Domnului.”

dcnews.ro