Selectați pagina

Unul din medicii chinezi, a căror piele s-a înnegrit din cauza tratamentului pentru Covid-19, a decedat

Unul din medicii chinezi, a căror piele s-a înnegrit din cauza tratamentului pentru Covid-19, a decedat

Unul dintre cei doi medici chinezi a căror piele s-a închis la culoare după ce au ajuns la terapie intensivă din cauza Covid-19 a murit, transmite publicația chineză The Paper, citată de presa britanică.

Medicul urolog Hu Weifeng, care s-a îmbolnăvit în timp ce trata pacienți infectați cu coronavirus, a murit într-un spital din Wuhan în care era internat de cinci luni. De mai bine de 4 luni, doctorul de 42 de ani se afla la terapie intensivă și a decedat din cauza complicațiilor bolii, au declarat surse medicale publicației The Paper.

Purtătorul de cuvânt al sptalului a explicat că pielea acestuia s-a închis la culoare din cauza unui antibiotic pe care i l-au administrat medicii.

Unul dintre colegii doctorului, medicul Yi Fan, care s-a îmbolnăvit simultan cu acesta și care a suferit o transformare identică, s-a recuperat complet, mai spun reprezentanții spitalului.

Profesorul Duan Jun, director adjunct al departamentului de terapie intensivă al China-Japan Friendship Hospital, a explicat că cei doi medici au primit un medicament care le este administrat pacienților în stare extrem de gravă. Acesta a precizat că hiperpigmentarea pielii dispare pe măsură ce pacienții se recuperează.

În primă fază, experții chinezi credeau că această schimbare a culorii pielii s-a produs în urma unor dezechilibre hormonale, apărute după ce virusul a afectat ficatul celor doi medici.

Doctorii Yi Fan și Hu Weifeng, ambii în vârstă de 42 de ani, au fost infectați cu coronavirus în timp ce tratau pacienți la spitalul din Wuhan. Cei doi au fost diagnosticați cu Covid-19 pe 18 ianuarie și internați în spital.

Aceștia au fost conectați o lungă perioadă la aparate de tip ECMO, care substituie funcția inimii și pompează oxigen în sânge.

Cardiologul Yi Fan a supraviețuit timp de 39 de zile cu ajutorul acestei mașinării și în cele din urmă s-a recuperat complet.

Același tratament l-a primit și Hu Weifeng, care a dat semne de revenire, însă pe 22 aprilie a suferit o hemoragie cerebrală și a intrat în comă, iar în cele din urmă a murit.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8379737/Wuhan-doctor-skin-turned-dark-coronavirus-treatment-dies.html

Traducere: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/a-murit-unul-din-medicii-chinezi-a-caror-piele-s-a-innegrit-din-cauza-tratamentului-pentru-covid-19.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.