Selectați pagina

Uniunea Europeană va fi promovată în școlile din Republica Moldova

Uniunea Europeană va fi promovată în școlile din Republica Moldova

urss-ueConsiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au lansat astăzi proiectul „Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova”.

Proiectul urmează a fi implementat în toate raioanele din țară, în peste 1200 de școli și licee, și are drept scop informa și a familiarizarea copiilor și a tinerilor din țară cu privire la instituțiile, misiunea și valorile Uniunii Europene.

„Prin acest proiect vrem să aducem informațiile necesare mai aproape de elevi, pentru a-i familiariza cu oportunitățile, beneficiile, valorile pe care se bazează UE și cum acestea pot fi transpuse în viitorul fiecăruia. Este un proiect care trebuie să schimbe păreri și viziuni!” – a subliniat președinte CNTM, Doru Curoșu.

Viceministrul Tineretului și Sportului, Sergiu Stanciu, și-a exprimat suportul pentru acest proiect și a ținut să accentueze importanța promovării valorilor europene: „În calitate de instituție a statului vom încerca să atragem în acest proces toți specialiștii de tineret din cadrul centrelor de resurse pentru tineret, din cadrul consiliilor locale ale tinerilor.”

Instruirea propriu-zisă a elevilor va avea loc în cadrul „Săptămânilor Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova”, ce vor fi organizate în perioada 9-27 martie 2015. Pe parcursul acestei perioade în școli vor fi desfășurate activități de familiarizare a elevilor cu noțiunile de bază ce țin de Uniunea Europeană. La finalul proiectului, în luna mai 2015, școlile participante vor desfășura o serie de „Târguri ale Uniunii Europene”.

Sursa: unimedia.info

 

1 Comentariu

  1. irina

    povestea se repeta….doar ca se schimba actorii…si blana lupului!URSS = UE

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *