Notă: Dragi frați și surori în Hristos! Prin mulți ani de apostazie și lepădare de Hristos a clerului din BORu, însoțită de indiferența și căldura în apărarea Adevărului de către întreaga biserică, adică preoțime și laici, antihrist cu slujitorii săi, a avut ocazia să ruineze biserica canonică din Kiev. Scopul vrăjmașilor noștri este bine înțeles și clar pentru cei care sunt treji din punct de vedere duhovnicesc și care se roagă cu pocăință Domnului. În Ucraina, biserica canonică este acum devastată, inclusiv de către ierarhii săi, care au intrat în schismă prin ruperea de sine stătător a Bisericii Ortodoxe Ucrainene de Patriarhia Moscovei. În același timp, falsul ereziarhul Bartolomeu al Constantinopolului, un dușman al lui Hristos, a creat o comunitate schismatică fără de har sub numele de Biserica Ortodoxă a Ucrainei. Și acum această pretinsă Biserică Ortodoxă trebuie să se unească, să intre în comuniune cu ereticii și disidenții de toate felurile și, în primul rând, cu Vaticanul, cu papistașii, ceea ce asistăm acum. Și în loc să-i cheme pe oameni să se pocăiască, în primul rând public, ei înșiși, ierarhii BORu continuă să se îngrațieze și să se „aplece” în fața autorităților de la Kiev, sperând să câștige favoarea și harul dușmanilor lui Hristos. Și cu cât acest lucru continuă mai mult, cu atât mai multe necazuri și suferințe vor cădea pe capul clerului și al națiunii în ansamblu. Apropo, acest lucru este valabil și pentru ţara noastră… Cine are minte, să înțeleagă!

Unitate în satana. Conducătorul Fanarului către Dumenko: Acum Papa este mai aproape de voi

Unitate în satana. Conducătorul Fanarului către Dumenko: Acum Papa este mai aproape de voi

În data de 26 ianuarie, Dumenko a sosit de la Vatican la Istanbul pentru o întâlnire oficială cu Patriarhul Bartolomeu.

În data de 27 ianuarie 2023, în timpul vizitei conducătorul așa numitei BOaU Epifanie Dumenko la Fanar, Patriarhul Bartolomeu a declarat că acum Papa Francisc a devenit mai aproape de BOaU și de Ucraina, relatează orthodoxtimes.com.

„De data aceasta ați venit la noi din Vechea Romă aici, în Noua Roma. Suntem încântați că ați avut ocazia să-l informați direct pe Papa Francisc despre ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Sperăm că după briefingul dumneavoastră la Vatican, al dumneavoastră personal și al celorlalți reprezentanți ai comunităților religioase din Ucraina, Papa Francisc va avea o viziune mai clară despre războiul din Ucraina.

Și va lăsa deoparte etichetele politice și diplomatice și va fi mai aproape de voi și va influența în favoarea Ucrainei multe țări romano-catolice în care se va face auzit cuvântul său”, a spus conducătorul Fanarului.

„Vă asigurăm că suntem aproape de dumneavoastră și vă asigurăm de disponibilitatea noastră de a face tot posibilul pentru a alina durerea și agonia pe care o trăiește poporul dumneavoastră”, a adăugat el.

Mai devreme, Patriarhul Bartolomeu a asistat la Sfânta Liturghie în cinstea mutării moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur la Biserica Patriarhală Sfântul Gheorghe din Fanar, care a fost „condusă” de Epifanie Dumenko.

Sursa: https://orthodoxtimes.com/bartholomew-to-epifaniy-i-hope-pope-francis-is-closer-to-you-now/