Selectați pagina

Unii chișinăuieni refuză imunizarea: În capitală ar putea fi inițiată vaccinarea în masă

Unii chișinăuieni refuză imunizarea: În capitală ar putea fi inițiată vaccinarea în masă

Mai mulți locuitori ai Capitalei sunt reticenți și refuză vaccinarea împotriva noului coronavirus. Astfel, municipalitatea va propune autorităților centrale să fie demarată etapa a treia de imunizare, pentru a spori accesul la ser pentru alte categorii de persoane. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău, la ședința săptămânală a primăriei. Totodată, edilul a precizat că municipalitatea este gata să deschidă alte cinci centre de vaccinare.

reticenti fata de vaccinare

Unii chișinăuieni refuză imunizarea: În capitală ar putea fi inițiată vaccinarea în masă

Potrivit primarului, în pofida faptului că centrele de imunizare dispun de vaccinuri, unele categorii de populație, inclusiv medici și profesori, refuză sa-și administreze antidotul din diferite motive.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: „Spre mare regret, chiar dacă avem grupuri, începând cu pedagogi, taxatori și mulți alții, instituțional în zona de prioritate pentru a fi vaccinați, încă există o foarte mare reticență. În continuare, vaccinurile stau la frigider și acest lucru ne pare cel puțin surprinzător și ar fi păcat ca acolo să fie aceste vaccinuri în timp ce alte state astăzi avansează în acest sens.

Edilul a mai menționat că municipalitatea este gata să deschidă alte centre de vaccinare pentru cei care sunt dispuși să primească serul, în cazul în care autoritățile din sănătate vor decide să treacă la o altă etapă a campaniei de imunizare.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: „În principiu, suntem gata pentru a deschide alte cinci centre de vaccinare, în scurt timp, în condițiile în care vom avea nevoie de astfel de spații. Vom propune autorităților centrale de a oferi posibilitatea să vaccinăm toate persoanele din municipiul Chișinău, care doresc”.

În cadrul ședinței, autoritățile locale au anunțat că situația epidemiologică din municipiu se îmbunătățește, fiind înregistrate mai puține cazuri de infectare cu noul coronavirus. În context, au fost suspendate peste 300 de locuri de spitalizare în instituțiile medicale municipale.

TATIANA BUCEARCHI, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate: „Capacitatea totală de spitalizare în spitalele municipale este de 1515 paturi, 599 de pacienți confirmați la COVID-19, dintre care 41 de pacienți rămân în stare foarte gravă, 292 de bolnavi în stare gravă”.

Chiar și așa, responsabilii atenționează că nu este cazul ca cetățenii să se relaxeze și îi îndeamnă să respecte în continuare măsurile epidemiologice. De asemenea, înainte de sărbătorile pascale să evite îmbulzeala în magazine și piețe. În municipiul Chișinău, circa 21 mii de persoane au primit cel puțin prima doză de ser împotriva COVID-19.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *