Selectați pagina

Uniformele de camuflaj, asemănătoare cu cele militare, interzise persoanelor fizice

Uniformele de camuflaj, asemănătoare cu cele militare, interzise persoanelor fizice

uniforma militaraPersoanele fizice nu vor mai avea dreptul să poarte uniforme de camuflaj, similare celor militare. În caz contrar, vor achita câteva mii de lei amendă.

Acest lucru îl prevede un proiect de lege adoptat astăzi de Parlament în prima lectură, care prevede completarea Codului Contravenţional cu un alineat în care se spune că „sancţionarea pentru portul uniformei similare celei militare de către persoanele fizice cu o amendă de la 100 la 150 de unităţi convenţionale”, echivalentul a 2000 şi 3000 de lei.

„Tot mai frecvent se constată cazuri de purtare nejustificată şi în afara cadrului legal a uniformei similare celei militare de către persoane fizice care nu au acest drept”, se spune în actul legislativ. Unul dintre autori, deputatul Veaceslav Untilă, a explicat în plen că scopul principal al proiectului este stoparea apariţiei forţelor paramilitare în Republica Moldova.

Autorii susţin că odată cu adoptarea proiectului se va evita perceperea eronată a persoanelor care contribuie la menţinerea ordinii publice.

Sursa: jurnal.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *