Selectați pagina

Unde s-a ajuns. Uniunea Europeană vrea acum să interzică slujbele de Crăciun: „Mai bine online”

Unde s-a ajuns. Uniunea Europeană vrea acum să interzică slujbele de Crăciun: „Mai bine online”

Comisia Europeană invită țările membre să săvârșească Liturghia de Crăciun online pentru a evita adunările și eventualele infectări.

După delclarația complet nefericită a ministrului italian al Afacerilor Regionale Francesco Boccia, potrivit căruia „Pruncul Iisus se poate naște cu două ore mai devreme”, este așteptată pentru miercuri și recomandarea de la Bruxelles de a interzice slujbele religioase cu credincioși. Fiind recomandată varianta „stați acasă”, ascultați slujbele online.

Indicația va fi inclusă în orientările anti-Covid pe care Comisia Europeană le va publica miercuri, scrie ziarul italian Il Tempo.

Proiectul insistă asupra distanțării sociale și a folosirii măștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor. Printre altele, Comisia Europeană recomandă menținerea interzicerii circulației inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul-cheie de urmat: „prudență” și iar „prudență”.

Comisia solicită țărilor membre să „ia în considerare evitarea ceremoniilor religioase cu adunări mari, înlocuindu-le cu transmisii online, la televizor sau la radio”

Sursa: http://www.iltempo.it/attualita/2020/11/30/news/messa-natale-vietata-linee-guida-commissione-europea-bozza-testo-celebrazioni-online-radio-tv-25398959/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.