Selectați pagina

Răspuns celor ce se întreabă “Unde este Dumnezeu? De ce atâta suferință?”

Răspuns celor ce se întreabă “Unde este Dumnezeu? De ce atâta suferință?”

Mulți oameni, credincioși și necredincioși, în special necredincioși și în momente de criză și suferință, se întreabă ,,unde este Dumnezeu?” ,,De ce atâta suferință?” Unde este Dumnezeu când mor copiii nevinovați? Unde este Dumnezeu când sunt omorâți oameni curați? Unde este Dumnezeu când se pierd oamenii de sărăcie? Unde este Dumnezeu când mor copiii de sete, foame, violență? Dragilor, Dumnezeu e acolo, cu ei!

Unde este Dumnezeu? De ce atâta suferință?

Unde este Dumnezeu? De ce atâta suferință?

Dumnezeu este cu oamenii curați, cu oamenii suferinței! Dumnezeu este în mâna care se milostivește. Dumneze este în brațele celui care cuprinde; în inima celui care se roagă. Dumnezeu este în puterea celui care rabdă din dragoste, cu înțelepciune și rugăciune. Dumnezeu e în inima celui fără de răutate.

Dumnezeu este cu tot omul care suferă, pentru adevăr, dreptate și blândețe.

Mai jos o pildă, din care avem a trage învăţăminte:

Într-un sat, la judecată a fost adus un copil pentru că a furat. A furat pâine. ,,De ce ai furat?” l-a întrebat judecătorul? ,,Pentru că îmi era foame”, a răspuns copilul. Verdictul final a fost uimitor.

Judecătorul a lovit cu ciocanul și a zis: ,,Toți cei care sunt astăzi aici în sală, inclusiv și eu, suntem amendați cu cîte 10 lei. Șeful patiseriei de unde s-a furat pâinea cu 1000 de lei. Dacă într-o comunitate se fură o bucată de pâine, atunci toți împreună suntem vinovați.” Și toți au achitat că era sever și corect judecătorul, iar banii i-au dat copilului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.