Selectați pagina

Undă verde pentru portul hainelor similar uniformelor militare și camuflaj

Undă verde pentru portul hainelor similar uniformelor militare și camuflaj

uniforma militaraLegislativul nu a susținut proiectul de lege înaintat de PL privind amendarea cetățenilor care apăreau public în haine similare cu uniformele militare sau de camuflaj.

Chiar dacă proiectul a fost rectictificat în cea de a doua lectură cu amendamente ce nu afectau veteranii, membrii uniunii Pescarilor și vânătorilor, acesta nu a reușit să treacă de deputații.

Proiectul prevedea interzicerea purtării uniformei militare de către persoanele fizice în locurile publice, cu excepţia zilelor de sărbătoare cum ar fi data de 2 martie, 27 august sau altele. Odată cu intrarea în vigoare a legii, nerespectarea urma a fi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 100 şi 150 de unităţi convenţionale, echivalentul a 2000 şi 3000 de lei.

Autorii proiectului au motivat necesitatea elaborării proiectului prin faptul că tot mai frecvent se constată cazurile de purtare nejustificată și în afara cadrului legal a uniformei similare celei militare de către persoane fizice ce nu au acest drept.

Potrivit deputaților acest proiect de lege avea ca scop evitarea perceperii eronate a persoanelor care contribuie la menținerea ordinii publice.

SURSA: realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *