Selectați pagina

Undă verde de la Kiev pentru înrolarea cetăţenilor Rep. Moldova în armata Ucrainei

Undă verde de la Kiev pentru înrolarea cetăţenilor Rep. Moldova în armata Ucrainei

militari-Republica-MoldovaCetăţenii din Republica Moldova, Belarus sau Polonia vor putea în curând să se înroleze în armata Ucrainei pe bază de contract, susţine expertul militar Veaceslav Tseluiko.

Rada Ucrainei a aprobat ieri o serie de amendamente care deschid calea pentru cetăţenii altor state de a deveni „soldaţi pe contract” în armata ucraineană.

Până în prezent, numeroşi străini au servit în diverse batalioane ucrainene, însă fără un statut legal. În absenţa cetăţeniei ucrainene, aceştia nu s-ar fi putut înrola armata naţională a Ucrainei şi ar fi butut beneficia de avantajele sociale care vin la pachet cu acest statut.

„Acest pas le va permite să aibă acces la acelaşi nivel de beneficii sociale ca soldaţii din forţele oficiale. Absenţa unui statut legal a curmat până acum din avântul străinilor de a intra în armata ucraineană. Această legalizare va duce la creşterea numărului de militari înrolaţi din Belarus, Moldova, Polonia şi aşa mai departe„, a explicat Veaceslav Tseluiko, expert militar al Centrului pentru Armată, Conversie şi Studii de Dezarmare din Ucraina, citat de Kyiv Post.

Sursa: infoprut.ro

2 Comentarii

  1. Ecaterina

    „Militari”? Nuuu. Poate măcelari. A fi soldat cu soldă primită de la o țară străină, este egal cu a fi MERCENAR. Adică, măcelar de femei și copii nevinovați. Pentru bani!! Iadul îi așteaptă pe toți acești nefericiți.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке