Selectați pagina

Un virus informatic, „spionul” Israelului la negocierile privind Iranul

Un virus informatic, „spionul” Israelului la negocierile privind Iranul

virusiVirusul ‘Duqu’, despre care s-a crezut că a fost neutralizat încă din 2012, este un program informatic sofisticat, folosit în operaţiuni de spionaj şi asemănător cu virusul ‘Stuxnet’, considerat de mulţi experţi ca fiind creat de Israel sau de SUA.

Un virus informatic a fost folosit pentru spionarea negocierilor privind dosarul nuclear iranian, principala bănuială îndreptându-se către Israel, a anunţat societatea rusă Kaspersky Lab, care a gasit în propria sa reţea internă virusul denumit ‘Duqu’, utilizat, se pare, pentru spionarea respectivelor negocieri.

‘Analiza noastră tehnică indică faptul că noile atacuri includ o versiune actualizată a virusului Duqu din anul 2011, văzut de mulţi experţi drept fratele vitreg al lui Stuxnet’, explică societatea Kaspersky.

Virusul Stuxnet a fost folosit în toamna anului 2010 în atacul asupra sistemelor informatice ale programului nuclear iranian, în special a celor legate de centrifuge, obiectivul atacului fiind încetinirea dezvoltării acestui program.

Compania Kaspersky subliniază că noul virus Duqu este foarte greu de detectat, întrucât el nu schimbă niciunul dintre reglajele calculatoarelor sau ale reţelelor informatice atacate. De asemenea, virusul ar mai fost folosit şi pentru spionarea oficialilor care au participat la manifestările dedicate împlinirii a şapte decenii de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Înaintea acestui anunţ al respectivei societăţi ruse, şi publicaţia americană Wall Street Journal a relatat despre folosirea unui astfel de virus de către Israel pentru spionarea negocierilor privind dosarul nuclear iranian, noteaza agerpres.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке