Selectați pagina

Un vaccin interzis în 19 ţări, fiind catalogat ca şi cauza SIDS, este distribuit în România

Un vaccin interzis în 19 ţări, fiind catalogat ca şi cauza SIDS, este distribuit în România

Vaccinul a avut reacţii adeverse în mai mult de 40 de ţări şi provoacă autism, anemie, probleme pulmonare şi deces. Cele mai multe probe împotriva vaccinului provin din Franţa, Germania şi Italia.

Vaccinul hexavalent produs de GlaxoSmithKlein se administrează copiilor în primul an de viaţă şi cuprinde toate cele 6 vaccinări Vaccinul hexavalent produs de GlaxoSmithKlein se administrează copiilor în primul an de viaţă şi cuprinde toate cele 6 vaccinări recomandate: antipoliomielită, antidifterică, antitetanos, antihepatită, antituse convulsivă şi anti Haemophilus Influenzae de tip B.

Ministerul Sănătăţii achiziţionează vaccinul printr-un contract stipulat pe durata a 4 ani, deşi este scos din comerţ în multe ţări din UE, scrie sputnik.ro

Vaccinul este distribuit de Unifarm. În 19 ţări au fost retrase mii de loturi de vaccin, fiind catalogat ca şi cauza SIDS. Sunt peste 3 milioane de vaccinuri hexavalente retrase în lume, destinate nou născuţilor de 3 luni. La nivel mondial au explodat ştirile despre retragerea vaccinului din lume. În schimb, în România, despre vaccinuri nu s-a spus nimic. Au fost aduse în ţară 177.000 de doze conform contractului încheiat, iar mai apoi au mai întrat în depozitele distribuitorului de atunci, SC POLISANO SRL, încă 193.208 doze de vaccin hexavalent.

Mai tîrziu a fost un scandal pe toate paginile Ministerelor Sănătăţii din lume, mai puţin în România. Un document de 1271 de pagini cu privire la vaccinul Infanrix, produs de compania farmaceutică GSK, arată rezultatele testelor la care a fost supus Infanrix. În acest raport sunt toate reacţiile adverse care s-au verificat după injectarea unei singure doze de Infanrix Hexa copiilor, de la febră la deces.

Astfel, s-au semnalat 1742 de reacţii adverse în 41 de ţări, printre care cel mai important rezultat în Italia cu 595 de complicaţii. Datele esenţiale ale acestui raport sunt următoarele. 1. Reacţii adverse în mai mult de 40 de ţări, dar mai ales în Germania, Franţa şi Italia. 2. Milioane de doze distribuite.

Au fost injectate 24.283.415 doze de vaccin Infanrix Hexa 3. 825 de cazuri diverse de complicaţii medicale. Sistemul respirator, sistemul cardiovascular, sistemul nervos, sistemul imunitar etc. 4. Sute de cazuri grave, dintre care 559 de cazuri grave. Autismul, Sids, probleme de anemie şi probleme pulmonare. 14 copii au murit.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii