O femeie creștină a dat în judecată o școală pentru că i-a obligat fiul de patru ani să participe la o paradă gay.

Un tribunal britanic va examina pentru prima dată legalitatea impunerii ideologiei LGBT în școli

Un tribunal britanic va examina pentru prima dată legalitatea impunerii ideologiei LGBT în școli

Izzie Montague, în vârstă de 38 de ani, care este creștină, a dezvăluit că directorul școlii primare Hivers Farm din South Norwood, în sud-estul Londrei, i-a spus că fiul ei nu poate refuza să participe la un eveniment LGBT, relatează Daily Mail din Marea Britanie.

Școala trimisese anterior o scrisoare părinților, invitându-i să participe la un așa-numit „marș al mândriei” și să „celebreze diferențele care îi fac pe ei și pe familiile lor speciali”.

Doamna Montague a contactat școala și a cerut ca fiul său să fie scutit de la școală în ziua paradei gay, deoarece era îngrijorată că acesta ar fi „implicat într-o demonstrație publică de angajament față de opinii pe care nu le acceptă”. Cu toate acestea, această cerere a fost respinsă de directorul școlii.

Izzy Montague a acționat acum școala în instanță pentru „discriminare directă și indirectă, victimizare și încălcarea obligațiilor legale în temeiul Legii educației din 1996 și al Legii drepturilor omului din 1998”. Audierea este în curs de desfășurare în acest moment.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-11702239/Christian-mother-sues-four-year-old-sons-school-saying-LGBT-parade.html