Pacificatori rusiProcuratura Generală anunţă despre condamnarea unui cetăţean al Republicii Moldova la 3 ani închisoare pentru activitatea mercenarilor. Sentinţa a fost dictată de Judecătoria sectorului Centru după ce procurorii i-au demonstrat participarea la conflictul armat din estul Ucrainei, informează Politik.md.
În concret, acesta a fost acuzat că, în primăvara anului 2014, s-a înrolat pentru satisfacerea servicului militar în Batalionul „Sparta” al forţelor separatiste din regiunea Doneţk, în cadrul căruia, contra unei remunerări băneşti, a participat, în calitate de ostaş, la conflictul armat din estul Ucrainei.
Inculpatul, în vârstă de 23 de ani, a fost reţinut pe cinci noiembrie curent, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, iar fiind audiat de procurori şi-a recunoscut vinovăţia.
Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile şi termenul prevăzut de lege.Din anul 2014 până în prezent, 5 persoane au fost condamnate pentru acţiuni similare. În prezent, alte patru persoane continuă să fie cercetate penal, una dintre acestea fiind deja deferită justiţiei, urmînd ca instanţa de judecată să se expună asupra vinovăţiei acesteia.

Procuratura Generală, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, au anunțat că întreprind acţiunile necesare pentru identificarea şi reţinerea persoanelor bănuite de organizarea acţiunilor cu caracter ilegal, iar pe măsura desfăşurării acţiunilor de anchetă şi adoptării unor decizii procesuale, vom difuza informaţii suplimentare.

Sursa: politik.md