Un băiat de 17 ani din America devine protagonistul unuia dintr cele mai controversate procese din istoria țării. Tânărul american și-a dat în judecată propriii părinți biologici pentru că l-au născut…. alb.

Anthony Dwight a ajuns în fața magistraților pentru a se plânge că toată viață a suferit din cauza rușinii că s-a născut alb. „Când eram copil, petreceam ore întregi în duș, încercând să-mi spăl albul pielii, dar știu acum că nu va dispărea niciodată”, a povestit, pare-se, destul de marcat, americanul, conform worldnewsdailyreport.com.

„Nu există deja destui oameni albi pe planetă? Nu am suferit destul din cauza rasismului și a opresiunii?”, i-a întrebat el pe jurnaliști, anunţă activenews.ro

Avocatul băiatului a declarat că clientul său a suferit o suferință psihologică severă, simptome de depresie și tendințe suicidare din cauza a ceea ce el a numit „povara privilegiului de a fi alb”.

„Clientul meu nu a ales să trăiască o astfel de viață. De ce ar trebui să suporte povara sutelor de ani de sclavie și rasism doar pentru că părinții lui au avut dorința egoistă de a aduce un alt copil alb pe această lume”, a pledat avocatul în fața judecătorului. El a explicat că, dat fiind gradul mare „de suferință psihologică” a clientului său, solicită părinților să plătească toate cheltuielile necesare pentru schimbarea statutului rasial, inclusiv tratamentele pentru colorarea pielii.

Anthony Dwight, care intenționează de asemenea și să-și schimbe numele în Jamal Freeman, cere părinților săi să plătească suma de 20.000 de dolari pentru tratamentul de colorare a pielii în „negru închis”.

Avocatul e dispus să meargă până-n pânzele albe cu acest caz, susținând că, oricum, 20.000 de dolari e nimic pe lângă suferințele îndurate de clientul lui, având în vedere tendințele suicidare și „profundul sentiment de rușine și disperare” pe care băiatul îl duce, ca o povară, de la naștere.