Selectați pagina

Un Studiu constată că imunitatea naturală la Covid19, este de 27 ori mai puternică decât vaccinarea, după 3 luni

Un Studiu constată că imunitatea naturală la Covid19, este de 27 ori mai puternică decât vaccinarea, după 3 luni

Studiul constată că imunitatea naturală este superioară de 27 de ori vaccinării.

Dacă constatările sunt confirmate, implicațiile pentru politica Covid vor fi profunde.

imunitate naturala vs vaccinare

Un Studiu constată că imunitatea naturală la Covid19, este de 27 ori mai puternică decât vaccinarea, după 3 luni

Un studiu major efectuat de cercetători israelieni asupra imunității naturale a constatat că imunitatea dobândită prin infecție de la Covid-19 este superioară imunității de la vaccinul Pfizer.

Cercetătorii de la Maccabi Healthcare și Universitatea din Tel Aviv au comparat rezultatele a peste 76.000 de israelieni în trei grupuri: cei dublu vaccinați (cu vaccinul Pfizer), cei infectați anterior, dar nevaccinați și cei infectați anterior cu o singură doză de vaccin.

Ei au descoperit că persoanele complet vaccinate, dar neinfectate, au fost mult mai susceptibile “de a se trezi infectate” cu infecția Covid decât persoanele care au fost anterior infectate și recuperate de boală.

studiu imunitate naturala

Acest studiu a demonstrat ca imunitatea naturala confera o protectie mai durabila si mai puternica impotriva infectiilor, bolilor simptomatice si spitalizarii cauzate de varianta Delta, concluzioneaza autorii.

Studiul este publicat doar ca preimprimare în această etapă și nu a fost revizuit de către colegi. Critici, inclusiv imunologul britanic Andrew Croxford, au subliniat potențiale limitări, dar a fost descris de profesorul Francois Balloux, expert în boli infecțioase, ca o dezvoltare „ bombă ”.

Dacă constatările sunt confirmate, implicațiile pentru politica globală Covid vor fi profunde.

Nu ar submina importanța vaccinării pentru grupurile mai vulnerabile din societate. Cu toate acestea, ar slăbi cazul vaccinării copiilor, în ciuda faptului că programul a fost confirmat în Marea Britanie , deoarece aceștia (și oamenii din jurul lor) ar beneficia de o protecție superioară în viitor de a contracta boala. Și ar reprezenta o provocare fundamentală pentru accentul singular pe pașapoartele de vaccin pentru călătorii și evenimente mari, dacă persoanele nevaccinate care au avut deja Covid prezintă de fapt un risc mai mic.

Surse:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1

https://unherd.com/thepost/bombshell-study-finds-natural-immunity-superior-to-vaccination/

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.