Selectați pagina

Un slujitor papistaş este convins că cultul papistaş își va pierde relevanța dacă nu vor recunoaşte minorităţile sexuale

Un slujitor papistaş este convins că cultul papistaş își va pierde relevanța dacă nu vor recunoaşte minorităţile sexuale

Slujitorul papistaş german Helmut Dieser este convins că cultul papistaş își va pierde relevanța dacă doctrinele sale nu vor fi modernizate.

Episcopul locului al Eparhiei de Aachen (Mitropolita de Köln, Germania) al cultului papistaş Helmut Dieser a declarat că eforturile episcopilor germani de a schimba doctrinele cheie privind moralitatea sexuală și preoția “trebuie să aibă succes”, altfel cultul papistaş se va transforma pur și simplu într-o sectă, relatează Church Militant.

Vorbim despre așa-numita “cale sinodală” de doi ani ai cultului papistaş din Germania – reforme care vizează revizuirea doctrinei referitoare la probleme ca sexualitatea umană și legile naturii în general. În special, aceste reforme afectează atitudinea față de binecuvântarea cuplurilor LGBT și preoția feminină. Necesitatea acestei reforme la începutul anului 2020 a fost anunțată de cardinalul german Reinhard Marx, care i-a îndemnat pe papistaşi să renunțe la vechile modele.

Potrivit lui Helmut Dieser, “calea noastră sinodală trebuie să aibă succes”, pentru că dacă nu reușim să ne atingem scopul, “îmi este teamă că vom deveni o sectă”. Dar episcopul nu a exclus totuși că binecuvântarea cuplurilor de același sex ar putea duce la dezbinare în cultul papistaş din Germania.

Dizer a subliniat totodată că “discuțiile moderne despre sexualitate” ar trebui rezolvate prin metode noi: “Nu putem soluționa această problemă delcarând pur și simplu că tot ceea ce am spus până acum este suficient pentru a răspunde la noile întrebări”.

Însă această părere nu este împărtășită de toți episcopii germani. De exemplu, arhiepiscopul de Köln, cardinalul Rainer Maria Wielki s-a opus continuării acestor discuții, subliniind că “Cultul Catolic trebuie să rămână catolic”. Mai devreme, episcopul auxiliar al arhidiecezei de Köln Dominic Schwäderlapp a părăsit discuțiile, declarând că “dezvoltarea ulterioară” nu ar trebui să distrugă ceea ce este, ci să-și pună aici temelia.

Amintim că cultul papistaş din Germania a stabilit un nou anti-record – în 2019 la ea au renunțat 237 000 de enoriași, ceea ce reprezintă cu 11% mai mult decât în ​​2018.

Sursa: https://www.churchmilitant.com/news/article/german-church-crisis

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *