Selectați pagina

Un slujitor papistaş a folosit un pistol de jucărie pentru a “binecuvânta” cu apă pe credincioșii săi “catolici”

Un slujitor papistaş a folosit un pistol de jucărie pentru a “binecuvânta” cu apă pe credincioșii săi “catolici”

Un slujitor romano-catolic din Detroit a depus toate eforturile pentru a menține distanța fizică față de credincioșii papistaşi, atunci când îi “binecuvânta” cu apă. Acesta a folosit un pistol de jucărie umplut cu apa “sfințită” și a împrăștiat apa direct în mașinile oamenilor, relatează The Guardian.

Fotografiile postate în mediul virtual ni-l prezintă pe reverentul Timothy Pelc în timp ce folosea pistolul cu apă pentru a “binecuvânta” câțiva credincioși ce se aflau în propriile mașini. El purta mască de protecție, vizieră și mănuși pentru a se asigura că toate măsurile de limitare a pandemiei sunt respectate.

Această metodă inedită a fost folosită chiar de Paștele catolic și a devenit virală într-un timp foarte scurt.

Pelc a declarat presei locale că și-a făcut griji față de reacția Vaticanului atunci când va afla de această modalitate de a “binecuvânta” oamenii, dar nu a primit până acum nicio reclamație.

Ideea a apărut din necesitatea de a respecta o tradiție veche de a oferi acest ritual în cadrul slujbelor de Paștele catolic. Chiar și slujitorul a recunoscut că această găselniță este ”destul de năstrușnică, dar comunitatea a acceptat-o destul de repede”.

Chiar dacă în toate statele din America au loc proteste ample pentru redeschiderea țării, se pare că reverentul se luptă să adune câțiva credincioși pentru a ține slujba de duminică în interiorul lăcașului de cult.

”Oamenii mi-au spus că nu vor să iasă din casă atât de repede. Încă se tem de această pandemie și nici nu îi poți acuza că-și iau toate măsurile de precauție”, adaugă Pelc.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/2020/may/17/priest-holy-water-squirt-gun-detroit

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii