Selectați pagina

Un satanist american a pierdut un proces de judecată, unde cerea eliminarea de pe dolar a frazei “In God we trust”

Un satanist american a pierdut un proces de judecată, unde cerea eliminarea de pe dolar a frazei “In God we trust”

Curtea de Apel a SUA a decis în defavoarea satanistului din Chicago, care a intentat un proces de judecată, în încercarea de a elimina de pe bancnotele americane fraza celebră “In God we trust”.

Kenneth Mayle, care se recunoaşte pe sine ca fiind un “satanist non-teist”, a depus o plîngere în instanţă în luna mai 2017. În vîrstă de 36 ani, americanul a afirmat că atunci cînd el se foloseşte de bancnotele americane cu inscripţia “In God we trust” (“Credem în Dumnezeu”), simte că e impus să participe la un “ritual de supunere” de răspîndire a unui mesaj religios, cu care el nu este de acord. Instanţa inferioară i-a respins cazul, aşa că el a făcut apel, dar a pierdut şi de această dată.

Hotărîrea de judecată menţionează că “un observator sănătos mental, nu va percepe sloganul de pe bancnote ca pe un mesaj religios”.

Expresia “In God we trust” e motto-ul oficial al Statelor Unite, şi a apărut prima dată pe monede în anul 1864. Din 1956 legea impune ca această expresie să fie imprimată pe toate bancnotele.

După cum informează CNA, începînd cu 1970 au avut loc cîteva procese de judecată în încercarea de a elimina această frază, dar de fiecare dată instanţele le-au respins.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *