Rabinul Chaim Kanievsky, o autoritatea in Iudaismul Ultra-Orthodox a declarat ca venirea Mesiei este iminenta. El sfatuieste evreii sa vina in Israel cat mai curand, o actiune spirituala care va grabi venirea acestuia, spune el.

rabbi-chaim-kanievsky

Conform rabinului Mesia, asteptat de evrei, va veni la sfarsitul anului sabatic. Acesta se va sfarsi pe 29 Elul, in calendarul gregorian 13 septembrie 2015. Cu o zi inainte de anul nou evreiesc, Ros Hasana.

Roș HaȘana (în ebraică ראש השנה Rosh Hashaná, literar capul, începutul anului) este Anul nou evreiesc începutul unui nou an potrivit cu calendarul ebraic. Cade în ziua a 1 a lunii Tishrei, care este prima lună a calendarului evreiesc modern și prima din cele 10 zile ale penitenței numite Yamim Norayim, care culminează cu Ziua Ispășirii, Yom Kipur. În emisfera nordică, are loc la începutul toamnei. După tradiție, ar fi aniversarea creării celor dintâi oameni, Adam și Eva.

Wikipedia – Ros Hasana

calendar

Pe 14 septembrie trecem in anul evreiesc 5776. Si aici exista o coincidenta stranie. Masonii se folosesc de Anno Lucis (AL) in ceremonii. Calendarul lor adauga 4000 de ani calendarului gregorian. De exemplu anul 2015 d.Hr. este anul 6015 AL.  (https://en.wikipedia.org/wiki/Anno_Lucis)

Sigiliul american, ce apare si pe bancnota de un dolar, contine anul 1776 in cifre romane (MDCCLXXVI) (https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Seal_of_the_United_States). Anul 1776 este anul in care s-a semnat Declaratia de Independenta.

1776 + 4000 = 5776

„novus ordo seclorum”, o noua ordine mondiala.

In traditia iudaica, dupa anul nou, urmeaza zecele zile de penitenta, ultima dintre ele se numeste Iom Kipur (10 Tishri), pe 23 septembrie, este o mare sarbatoare. Ziua Ispasirii este cea mai importanta dintre cele trei mari sarbatori evreiesti.

Iom Kipur este considerat ziua cea mai sfântă și mai însemnată din an, avand un caracter aparte față de celalte din cele zece zile de pocăință: o tradiție iudaică spune că, după ce poporul a păcătuit prin idolatrie, YHWH, Binecuvântat fie Numele, s-a răzgândit din intenția de a dărui poporului Legea cea sfântă. Dar când a văzut cum zece zile de-a rândul poporul a stăruit în pocăință, în ziua a zecea (adică, tocmai în ziua de Yom Kipur) Domnul „a iertat păcatul poporului” și i-a dăruit totuși Legea. Cu alte cuvinte, Yom Kipur celebrează, de fapt, milostenia pe care a arătat-o YHWH poporului său. Așadar tema centrală a sărbătorii este ispășirea și iertarea.

[…]

În vremea antică descrisă în Scriptură, ritul cel mai important era oferirea „țapului ispășitor” (Levitic 16,8-10), asupra căruia erau rostite păcatele poporului și care era apoi trimis în pustiu: la Azazel.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iom_Kipur

dolar

Conform acestui rabin, recentul val de imigranti evrei veniti din Europa, plecati din cauza valului de violenta anti-semita, este o binecuvantare.

Veniti acasa! Anti-semitismul este in crestere, terorismul la fel, activistii ISIS omoara la lumina zilei. Suntem pregatiti sa primim toti evreii francezi cu bratele deschise.

Minstrul Imigratiei israelian, Zeev Elkin

Anul trecut 7000 de evrei francezi au emigrat in Israel, Franta devenind astfel principala sursa de imigranti pentru Israel.


Sursa: http://www.breakingisraelnews.com/44534/leading-israeli-rabbi-messiah-imminent-jewish-world/ / pietrelevorbesc.wordpress.com