Selectați pagina

Un preot ecumenist catehizează copiii papistașilor: “Noi, ortodocșii, suntem una dintre multele „familii” surori”

Un preot ecumenist catehizează copiii papistașilor: “Noi, ortodocșii, suntem una dintre multele „familii” surori”

La adresa (https://www.facebook.com/kefalouros.paterioustinos/videos/vb.1321640486/10212399441484068/?type=2&theater) se află o înregistrare cu o parte dintr-o oră de „cateheză” făcută de un preot ortodox(?) din cadrul mitropoliei de Kerkyra (sau insula Corfu, cum îi spun românii)

„Un preot ortodox(?) vorbește la o oră de religie copiilor din cadrul arhiepiscopiei papistașe din insula Kerkyra, din Potamos. Ce spune el?

1. Noi, ortodocșii, suntem una dintre multele „familii” surori, care avem un punct comun: iubirea noastră față de Hristos.

2. Este o mare binecuvântare ca aceste „familii” să fie alături una de alta, pentru că sunt mai multe cele care ne unesc decât cele care ne despart. De asemenea, în două momente din filmarea respectivă vorbitorul îl numește „frate” pe Mario, popa papistaș.

3. Vorbitorul propune ca auditoriul papistaș să se roage pentru unitatea creștinilor.

4. Vorbitorul accentuează că este mare lucru ca cineva să trăiască lângă Hristos, în „Biserică.”

Nu este greu ca cineva să înțeleagă, prin acest video de câteva minute, înșelarea în care se află respectivul cleric și pe care o propovăduiește pe față. Avem câteva întrebări pentru respectivul cleric (arhimandritul Iustin Kefaluros), referitoare la cele de mai sus:
1. Elementul comun al acestor „familii” este Hristos. Însă care Hristos? Cel adevărat? A doua Persoană a Sfintei Treimi, care S-a întrupat pentru noi sau antihristul, a cărui cale o pregătește panerezia ecumenismului inter-religios și sincretist?
2. Cuvântul „frate” în limba greacă se spune adelfos. Acesta provine de la cuvântul delfis,care înseamnă pântece plus prepoziția a. Cum este posibil ca cineva să fie „frate” (adelfos) cu noi, ortodocșii, dacă nu aparține Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică, adică Sfintei Ortodoxii?
3. Rugăciunea pe care o propune să o facă papistașii pentru unitatea creștinilor cărui Dumnezeu se adresează? Celui adevărat sau creaturii oamenilor, făurită sub influența celui rău?
4. De ce le spuneți minciuni și îi umpleți cu speranțe deșarte că se vor mântui în erezie? De ce vă împotriviți, părinte Iustin, Crezului ortodox?
Încheiem cu două întrebări retorice:
1. De fapt de cine ascultă și pe cine slujește acest arhimandrit Iustin?
2. Unde este episcopul acestui cleric și Sfântul Sinod, ca să ia măsuri?
Domnul să îi dea pocăință!

Ce simbol???!!!

Notă – respectivul cleric este întemeietorul Centrului de dialog inter-creștin – inter-religios – inter-cultural «Together» (Împreună), sub formă de asociație non-profit (având sigla de mai sus), cu sediul la Thesalonic. Oare acest Centru a primit vreo fărâmitură (adică donație) și de la Vatican sau toți banii pentru „ortodocși” s-au dus la patriarhul ecumenic, pentru noua mănăstire ortodoxă(?) din Austria?

 

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.ro/2018/03/blog-post_87.html

 

Traducere din limba greacă de pr. Ciprian Staicu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *