Selectați pagina

Un preot din Ucraina a adus pocăință sinceră pentru rătăcirea în schismă și s-a întors în Biserica Ortodoxă Canonică

Un preot din Ucraina a adus pocăință sinceră pentru rătăcirea în schismă și s-a întors în Biserica Ortodoxă Canonică

Parohul bisericii din or. Kazatin, care anul trecut a trecut la BOaU, a adus pocăință sinceră pentru rătăcirea în schismă și s-a întors în Biserica Ortodoxă Ucraineană.

La 17 februarie 2020 serviciul de presă al Eparhiei de Vinița a comunicat pe site că protoiereul Roman Asafa, parohul bisericii Sf. Serafim de Sarov din orașul Kazatin, a adresat o scrisoare Mitropolitului Varsanufie de Vinița și Bar în care s-a pocăit de păcatul căderii în schismă.

Se menționează că preotul care în martie anul trecut a trecut la BOaU a adus pocăința sinceră  pentru păcatului rătăcirii în schisma și și-a declarat intenția să rămână cu fermitate robul credincios al lui Dumnezeu și în unitate cu Biserica canonică.

După o perioadă de penitență, protoiereul Roman Asafa a fost primit în rândul clerului Eparhiei  de Vinița a Bisericii Ortodoxe Ucrainene și a fot restabilit ca paroh al bisericii în cinstea Sfântului Serafim de la Sarov.

La Eparhie se subliniază că acesta este al treilea cleric care s-a întors din schismă.

Amintim că fostul cleric al “eparhiei” de Volyn din BOU-PK Vitalii Kupcinski a adus pocăință pentru că a căzut în schismă bisericească și a revenit în Biserica Ortodoxă Ucraineană – deocamdată ca simplu mirean. Credinciosul nou-convertit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a explicat că este mai bine să-ți mântuiești sufletul în Biserica canonică ca mirean decât să îl pierzi, fiind “episcop” în schismă.

Sursa: https://vinnytsia.church.ua/2020/02/17/vzhe-tretij-klirik-povernuvsya-z-rozkolu-u-vinnickij-jeparxiji/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *