Se pare că cei mai mari dușmani ai lui Dumnezeu se pot găsi fix lângă noi, „frați” de-ai noștri.

Un preot din România invită credincioșii să calce Sfânta Cruce în picioare?

Un preot din România invită credincioșii să calce Sfânta Cruce în picioare?

Creştinii ortodocşi cunosc că Sfânta Cruce e semnul biruinței Domnului, instrumentul binecuvântat al răscumpărării obștești și individuale a oamenilor. „Obiect de tortură și de groază pentru păgâni, ca și pentru evrei („Blestemat este cel ce spânzură pe lemn…”, Deut. XXI, 23 și Gal. III, 13), Crucea a fost sfințită prin sângele dumnezeiesc scurs pe ea și a devenit instrument de mântuire, obiect de cinstire, semn distinctiv și pricină de mândrie și de laudă pentru creștini.” – se arată într-un articol Basilica.ro

Problema este următoarea. Se întâmplă, din când în când, să avem preoți care o iau grav pe arătură, unul dintre ei îl putem găsi în Parohia Zlotești – Tătărăști de Jos, județul Teleorman, nenea preotul (nici nu contează numele lui) de acolo a crezut de cuviință că e de bine în postul Sfintelor Pașți, perioadă în care ne amintim de răstignirea Domnului pe CRUCE, să calce dimpreună cu credincioșii Sfânta Cruce în picioare.

Știți, atunci când ne închinăm cu SEMNUL SFINTEI CRUCI (semn al biruinței călcat în picioare de popa) o facem în numele Sfintei Treimi, al lui Dumnezeu….pe scurt, când ne închinăm în fața unei Sfinte Cruci o facem spre biruința Domnului asupra răului, pentru jertfa Mântuitorului, și în fața lui Iisus Hristos!

În cazul de față, Crucea fiind pe pe beton (trotoar, în curtea Bisericii), adică dăruită de preotul din sat spre călcarea în picioare, ce fel de „cinstire se aduce”? Oare drăcească?

Această hilară și blasfemiatoare decizie îmi aduce aminte de faptul că jucătorul de fotbal, Vinicius Junior a sărit peste stema clubului său, Real Madrid, pentru a nu o călca în picioare, din respect …, iar noi, „otodocșii lui pește prăjit” ne călcăm în picioare simbolul biruinței lui Hristos în picioare … În aceste condiții, nu ne mai trebuie dușmani din afara Bisericii ….

Urgent, Episcopia, Mitropolia, Patriarhia trebuie să oprească această blasfemie, acest „măcel” moral al acestui preot!!

Informaţie relatată de site-ul De Interes. Ro