Filmările pentru un nou reality-show cu tematică „ortodoxă”, numit „Insula”, vor începe în luna noiembrie. Zece persoane vor trăi pentru o lună în Mănăstirea Nilov.


„Aici ești doar tu cu Dumnezeu”, anunță realizatorii în videoul de promovare, conform Moscow Times.

Boris Korchevnikov, directorul general al postului de televiziune religios care va lansa emisiunea, a transmis că dorește să pună un nou înțeles în cuvântul „reality”.

„Multe lucruri sunt asociate cu acest cuvânt în televiziune, dar se pierde esența. Sunt sigur că acest proiect va reinventa termenul de viață pentru multe persoane”, a spus directorul.

Mănăstirea Nilov, situată pe Insula Stolobny din regiunea rusă Tver, a fost construită în secolul al XIX-lea, perioadă în care era una dintre cele mai bogate mănăstiri din Rusia imperială.

„Poate ai cont verificat pe Instagram- dar ești verificat în ochii lui Dumnezeu?”, au întrebat realizatorii.

Participanții la emisiune vor fi filmați în timp ce trăiesc „viața fantastică a unui rezident al mănăstirii și găsesc răspunsuri la întrebări care i-au afectat de mult”.

Concurenții vor trebui să gătească, să curețe biserica, să lucreze în patiseria, farmacia, via și ferma mănăstirii și să citească foarte multe rugăciuni. De asemenea, vor avea întâlniri cu preoți și cu alți „oaspeți faimoși”.

În prezent, realizatorii show-ului caută concurenți. Femeile vor putea participa la emisiune, deși mănăstirea este doar pentru bărbați.

Sursa: https://www.themoscowtimes.com/2019/10/23/russia-launches-church-themed-reality-show-a67868