Înțeleg că cei de la PROTV sunt departe de orice cultură religioasă, dar chiar așa? „Lume multă s-a adunat la biserici să marcheze trecerea în neființă a Sfintei Fecioare Maria”

Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate:

  • Formula „trecerea în neființă” a fost inventată în perioada comunistă pentru a sublinia că după moartea nu există viață, nu există suflet și lumea de dincolo.
  • Nu poate fi “neființa “ pentru un creștin – corect ar fi trecerea in vesnicie ! Asta e esența creștinismului !
  • Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, le-a atras atenţia jurnaliştilor că folosesc expresia „a trecut în nefiinţă”, care este „o sechelă a limbajului de lemn al erei ateo-comuniste”, fiind, în plus, şi „o impietate faţă de limba română”. Corectaţi titlul. https://www.mediafax.ro/cultura-media/ips-bartolomeu-expresia-trecerea-in-nefiinta-folosita-de-jurnalisti-sechela-a-limbajului-comunist-5791826
  • Nu e păcat ca lumea să mai pună mâna pe carte, dar de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere
  • Expresia însăși, trecerea în neființă, este lipsită de cea mai elementară logică: verbul a trece arată o acțiune de străbatere a unui loc sau a unei stări, de mișcare dintr-un loc în altul, iar substantivul neființă arată lipsa unei realități, a oricărei realități, transformarea persoanei în… nimic. Dar nimicul nu există; el există doar ca simplu concept filosofic, fără o substanță reală. O persoană, un lucru, o creație poate deveni cumva orice, dar nu nimic.
  • Cei de la ProTv nu au depășit stadiul educației socialiste. Ei doar au trecut la etapa neomarxista.
  • În vorbirea curentă din zilele noastre dăinuie încă o expresie, produs al gândirii ateo-marxiste și al limbajului de lemn propagat de reprezentanții societății comuniste, ce constituie o adevărată impietate nu doar asupra limbii române, dar și asupra persoanei trecute în lumea de dincolo, căreia i se aplică acest clișeu verbal, fără nicio acoperire de conținut în filosofie sau în gândirea creștină a Europei.
  • Omul a fost făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, adică etern și cu posibilitate de sfințire (îndumnezeire). După moartea trupului, sufletul trece in vesnicie, existând in continuare, fiind fără de moarte ca și Tatăl ceresc