Un pastor a confundat benzina cu „apa sfinţită” în timpul unei procesiuni de vindecare într-un lăcaş de cult din Lagos, Nigeria, eveniment ce a condus la o explozie de proporţii în urma căreia o persoană şi-a pierdut viaţa, informează AFP.

„Pastorul a luat un recipient plin cu benzină crezând că acesta conţine apă”, a declarat Ibrahim Farinloye, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă (Nema). „În timp ce golea conţinutul pe o persoană (venită să primească binecuvântare – n.r.), o lumânare aprinsă în apropiere a condus la izbucnirea unui incendiu care i-a cuprins pe amândoi”, a explicat Farinloye, citat de Agerpres.

Credinciosul a murit pe loc, cadavrul său fiind „de nerecunoscut”, în timp ce pastorul a suferit „arsuri grave”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Incendiul, care a avut loc într-un lăcaş de cult din cartierul Baruwa din capitala economică nigeriană, s-a extins apoi către o conductă de gaze din apropiere, care a explodat, creând un nor imens de fum gri, conform responsabilului agenţiei pentru intervenţii de urgenţă şi media locale.

„Un singur corp a fost găsit, iar cealaltă persoană vătămată (pastorul – n.r.) primeşte îngrijiri medicale”, a declarat Femi Oke-Osanyintolu, şeful serviciilor de urgenţă din Lagos (Lasema). „Am intervenit rapid pentru stingerea incendiului”, a adăugat acesta.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7760727/Priest-sparks-massive-fireball-Lagos-mistaking-petrol-holy-water.html