Consiliul Local al orașului Kalamata a decis să blocheze continuarea dezvoltării și operării programului pentru rețeaua 5G din cauza îngrijorărilor că ar putea cauza infertilitate în rândul locuitorilor săi, informează HumansAreFree.com, citat de Active News

g

Un oraş din Grecia blochează programul-pilot de implementare a tehnologiei 5G de teamă că ar putea cauza infertilitate

Consiliul s-a întrunit într-o ședință în care a predominat convingerea că radiațiile provocate de modernizarea rețelei de telefonie mobilă sunt periculoase, majoritatea consilierilor votând pentru oprirea testării, adăugând că rețeaua 5G ar trebui să opereze în Kalamata doar când rețele similare vor fi implementate în tot restul Greciei.

Propunerea de a rezilia contractul până la sfârșitul anului a fost votată de 16 membri, informează The Greek City Times.

Hotărârea atrage după sine încetarea cooperării cu rețeaua Wind „până când tehnologia va trece de la faza experimentală la cea de implementare pe scară largă”, a anunțat Consiliul Local al orașului Kalamata.

În textul citit de reprezentanții municipalității, inclusiv radiațiile 5G provenind de la rețele 2G, 3G și 4G deja existente erau considerate periculoase.

În cadrul întrunirii s-a argumentat, printre altele, că aplicarea unor niveluri ridicate de radiație ar fi dăunătoare sănătății localnicilor și ar putea cauza infertilitate, aceștia considerând că sunt folosiți drept cobai în cadrul unui experiment și temându-se că vor deveni sterili.

Primarul din Kalamata, Thanasis Vassilopoulos, a propus ca, până nu se fac noi măsurători, contractul cu operatorul de telefonie mobilă să nu se reînnoiască.

Kalamata, împreună cu Trikala și Zografou, sunt cele trei municipalități în care se derula un program-pilot de implementare a tehnologiei 5G în Grecia.

Sursa: http://humansarefree.com/2021/02/greek-city-blocks-5g-pilot-program-due-to-risk-of-infertility.html