Selectați pagina

Un nou sistem de supraveghere pentru condamnati. Vezi ce vor purta detinutii

Un nou sistem de supraveghere pentru condamnati. Vezi ce vor purta detinutii
Moldova se pregateste sa aplice sistemul de supraveghere electronica a celor arestati la domiciliu sau a condamnatilor eliberati inainte de termen. Un producator american a venit la Chisinau si propune bratari electronice la picior. El afirma ca folosirea acestor dispozitive este mult mai ieftina decat intretinerea unui puscarias din bugetul statului.
[youtube]http://youtu.be/BeM2TyIC7yY[/youtube]

Bratara va functiona odata cu un telefon stationar instalat in casa persoanelor arestate la domicliu sau un mobil in cazul celor care au interdictia de a parasi localitatea sau tara. Imediat ce acuzatul paraseste zona de libertate limitata, politia este alertata

sistem de supraveghereTotusi exista si bratari ce actioneaza fara telefon, de exemplu, cele folosite in filme. Asemenea dispozitive insa au fost purtate si de unele personaje cu o viata in vazul public, cercetate penal, precum Julian Assange sau Dominique Strauss-Kahn. Tehnologia s-a rafinat in ultimii ani, asa ca urmarirea e simplificata de capacitatile tehnice.

Bratarile sunt rezistente la temperaturi de pana la minus sau plus 60 de grade. Totodata au trecut testul la apa, asa ca cei care le poarta, nu le scot nici sub dus si nici la piscina.
Functionarii au facut si un calcul: in prezent o zi de inchisoare costa 116 lei pentru fiecare detinut, iar o zi de libertate, supravegheata electronic, ar insemna cel mult 50 de lei. Dupa gratii sunt acum in jur de 6000 de persoane.

Serviciul de probatiune a anuntat ca peste doi ani va aplica un proiect-pilot de monitorizare electronica. Compania de la care se vor cumpara dispozitivele va fi aleasa in urma unei licitatii publice. Sistemul ar putea functiona la scara nationala din 2015.

Sursa:  m.protv.md

2 Comentarii

  1. Sergiu

    Nu trebuie sa admitem aceasta inovatie, aceasta este primul pas catre inrobire

    Răspuns
  2. Artiom

    dupa asta, pentru comoditate, va fi implantat microcipul

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *