Selectați pagina

Un mitropolit al Patriarhiei Constantinopolului îndeamnă la unire cu papistaşii

Un mitropolit al Patriarhiei Constantinopolului îndeamnă la unire cu papistaşii

Mitropolitul Galiei Emmanuel i-a îndemnat pe toţi să se roage pentru viitorul unității creștine la slujba ecumenică de la Paris.

Duminică, 6 august 2019, ierarhul Patriarhiei de la Constantinopol, Mitropolitul Galiei Emmanuel (Adamakis) a oficiat la Paris slujba tradițională în cinstea Sfântului Dionisie Areopagitul – ocrotitorului ceresc al orașului. La invitația arhiepiscopului Bisericii Romano-Catolice Michel Aupetit, slujba ecumenică din acest an a avut loc în biserica Saint-Germain-l’Auxerrois din Piața Louvre, relatează Orthodox Тimes.

În predica sa, ierarhul Patriarhiei de la Constantinopol a vorbit despre legăturile dintre Orient și Occident și i-a îndemnat pe toți să se roage „pentru viitorul unității creștine”.

Amintind despre darul Papei Francisc, care vara trecută i-a trimis Patriarhului Bartolomeu de la Constantinopol o parte din moaștele Sfântului Apostol Petru, Mitropolitul Emmanuel a numit acest eveniment un „semn de speranţă pentru toți creștinii”.

„Promovarea dialogului ecumenic și a unității creștine este un rod al muncii noastre. Deși nu trebuie să ignorăm factorii care ne-au dezbinat, trebuie să ne concentrăm asupra momentelor care ne unesc în trecutul nostru milenar comun, care s-a desfășurat în comuniune deplină. Scopul rugăciunii noastre de astăzi este înțelegerea, respectul reciproc, dragostea și calea comună. Ziua cinstirii Sfântului Dionisie Areopagitul servește ca punct de plecare pentru reculegere şi restabilirea acestei memorii colective, pe care mulți au denaturat-o în mod conștient”, a declarat ierarhul Patriarhiei de la Constantinopol.

Este necisar să menționăm că liturghia ecumenică tradițional, cu participarea reprezentanților Patriarhiei Constantinopolului și a Bisericii Romano-Catolice în ajunul zilei de pomenire a Sfântului Dionisie Areopagitul, a avut loc în catedrala Notre-Dame de Paris, care a suferit un incendiu la 15 aprilie 2019. Tradiția de a invita reprezentanții Bisericii Ortodoxe la slujba în cinstea sfântului protector al Parisului a fost instituită de fostul arhiepiscop al Parisului, cardinalul catolic Jean-Marie Lustige.

Sursa: https://orthodoxtimes.com/metropolitan-of-france-we-must-focus-on-what-unites-us/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii