Selectați pagina

Un milion de moldoveni au solicitat pașapoarte biometrice

Un milion de moldoveni au solicitat pașapoarte biometrice

pasaport-cipToate oficiile teritoriale ale Î.S. „Registru” sunt pregătite să elibereze pașapoarte biometrice de culoare roșie-vișinie. Anunțul a fost făcut de către ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

Pavel Filip a anunțat astăzi că punerea în circulație a pașaportului biometric de culoare roșie-vișinie simbolizează un nou început pentru Republica Moldova, mai multă libertate și posibilități pentru cetățenii noștri în spațiul european.

Totodată, ministrul a informat că numărul cetățenilor care au depus cerere pentru a obține pașaport biometric a depășit recent cifra de un milion. Deținătorul pașaportului cu numărul simbolic este Diana Străistaru, o fetiță de 9 ani. Ea a primit astăzi personal, de la ministrul Pavel Filip, primul ei pașaport biometric însoțit de un cadou – o tabletă.

Pentru a putea deservi mai mulți cetățeni care doresc să intre în posesia pașapoartelor biometrice, programul de activitate al oficiilor ÎS „Registru” pentru perioada lunii august a fost prelungit cu două ore. Astfel, vor putea fi deserviți cu 200 de cetățeni mai mult, în fiecare zi, față de programul obișnuit.

Prețul pentru eliberarea pașaportului biometric de culoare roșie-vișinie a rămas același – 700 de lei în termen de 30 de zile si respectiv, la solicitare, cu tarife pentru urgență.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

10 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Sf.SchiEpiscopul Nectarie din ostrovul Zalit, a zis:

  “Amarul cel mare va fi atunci, când vor fi bani mici (micuţi/mărunţi)”, adică bani electronici.

  şi dacă actele se reduc la cipul din plastic – un pas şi iadul paşte pe fiecare conformat.

  Răspuns
  • Marian

   Hei! Poate o şi fi greşind în unele chestii pr. Petru, dar faptul că a contribuit la apariţiea unor texte liturgice format electronic, chiar nu o văd ca pe o problemă, dacă la asta te referi. E un bine făcut gratuit, avînd în vedere că din ce în ce mai mulţi mireni şi preoţi deţin dispozitive care permit să ai cu tine cele mai importante cărţi oriunde, gen Biblia, LIturghier, Acatiste, rugăciuni etc.

  • Nume

   Am vazut la el si un articol despre necuratia femeiei, daca se poate in acea perioada sa intre in biserica, sa participe la Sfintele Taine si el zicea ca se poate sa sarute icoanele, la Sf. Impartasanie el zice ca merge pe calea de mijloc, nu le da Sfinta Impartasanie. http://www.teologie.net/2014/01/14/precizari-femei-menstruatie/ Aici chiar va arat, sa nu ziceti ca alcatuiesc eu, de asemenea adauga ca in BOR, unii ierarhi le impartasa pe femei. Am mai vazut articole cu rugaciunea de pe smartphone si etc. Nu-s eu tare luminata, ca n-am trait in credinta multi ani, dar imi pare deja perebor asta, cea mai tare rugaciune e din contra in mijlocul naturii si din suflet, da nu cu dispozitive si etc. Nu-i bun asta cu electronizarea, cu atit mai putin in biserica… Ma rog, daca am zis ceva gresit, ma iertati ca n-o fac cu rau.

 2. Ala

  Daca e sa fim corecti, trebuie sa citim ce a scris Petru Pruteanu in intregime. Totusi, Chiar daca Petru Pruteanu ar si avea o oarecare dreptate, eu nu cred ca ar fi lasat Dumnezeu lucrurile neclarificate si ar fi admis o perpetuare atat de raspandita a minunei cu caramida, spre exemplu.

  Răspuns
 3. Dumitru

  Pentru Marian:
  Cred că ţi-ar părea normal ca la Biserică să se citească slujbele de pe acele dispozitive electronice despre care pomeneşti. Sau credincioşii să îşi facă rugăciunile spre exemplu de pe un iPad. Tendinţa deja există, şi printre mulţi alţi preoţi care deschis declară că nu văd o problemă în asta, e şi pr. Pruteanu. Gîndeşte-te la astea.

  Răspuns
 4. marele Păcătos

  cel ce are urechi (duhovniceşti) să audă!

  Energia electrică este vrăjitorie diavolească.
  Radiaţia este putere satanică.
  ecranul este icoana lui antihrist.

  despre asta mulţi sfinţi au vorbit.

  una este când la ecran se priveşte un film, o informaţie pentru a se îndrepta viaţa creştinului.

  şi cu totul este alta [şi inadmisibil] ca, jertfa creştinii să facă cu cardul bancar, lumânările din ceară să fie înlocuite ca la papistaşi cu becuşoare electrice şi Sfânta Evanghelie să fie înlocuită cu tableta lui mikiduţă.

  imaginaţi-vă, la scaunuls spovedaniei ve-ţi săruta crucea şi ecranul?!!!

  Dumnezeu îi întunecă pe cei mândri.

  Ferească Dumnezeu să nu cadă în această ispită nimeni.

  dacă cipul nu e problemă, atunci cum poate fi pecetea invizibilă o problemă?!

  nu va fi raiul pe pământ!
  căutaţi cum să nu-L supărăm pe Dumnezeu, că restul este exact cum a spus-o Mucenicul Mihai Eminescu:

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi si noua toate;
  Ce e rau si ce e bine
  Tu te-ntreaba si socoate;
  Nu spera si nu ai teama,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamna, de te cheama,
  Tu ramâi la toate rece.

  Răspuns
  • Nume

   Sustin, tot cum zicea Eminescu, ,,alte masti, aceeasi fata ”, fix asa de la inceputul crestinismului, tot vrajmasul, cu servicii electronice, cu toale cit mai impopotate, cu mincaruri mai alese, dar tot el ii.

 5. marele Păcătos

  pentru Monica:

  Sfinţii au zis că în Împărăţia Cerurilor nu a nimerit nici un om necununat.

  mai de autoritate trebuie să ne fie Sfinţii decât pokii care se pretind teologi.

  Biserica Ortodoxă cunoaşte doar 3 Teologi!
  Sf.Apostol şi Evanghelistul Ioan Teologul;
  Sf.Grigorie Teologul (de Nazians);
  Sf.Simeon Noul Teolog.

  Restul, dacă au finisat academia de teologie, sunt teologi cu literă mică.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *