pasaport-cipToate oficiile teritoriale ale Î.S. „Registru” sunt pregătite să elibereze pașapoarte biometrice de culoare roșie-vișinie. Anunțul a fost făcut de către ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

Pavel Filip a anunțat astăzi că punerea în circulație a pașaportului biometric de culoare roșie-vișinie simbolizează un nou început pentru Republica Moldova, mai multă libertate și posibilități pentru cetățenii noștri în spațiul european.

Totodată, ministrul a informat că numărul cetățenilor care au depus cerere pentru a obține pașaport biometric a depășit recent cifra de un milion. Deținătorul pașaportului cu numărul simbolic este Diana Străistaru, o fetiță de 9 ani. Ea a primit astăzi personal, de la ministrul Pavel Filip, primul ei pașaport biometric însoțit de un cadou – o tabletă.

Pentru a putea deservi mai mulți cetățeni care doresc să intre în posesia pașapoartelor biometrice, programul de activitate al oficiilor ÎS „Registru” pentru perioada lunii august a fost prelungit cu două ore. Astfel, vor putea fi deserviți cu 200 de cetățeni mai mult, în fiecare zi, față de programul obișnuit.

Prețul pentru eliberarea pașaportului biometric de culoare roșie-vișinie a rămas același – 700 de lei în termen de 30 de zile si respectiv, la solicitare, cu tarife pentru urgență.