Un fost prim-ministru britanic a cerut crearea unui guvern global care să facă față pandemiei coronavirusului.

Gordon Brown, care a fost atât prim-ministru, cât și lider al Partidului Laburist de stânga al Marii Britanii din 2007 până în 2010, a declarat presei britanice că guvernul mondial pe care l-a propus va aborda crizele medicale și financiare cauzate de COVID-19. Ar direcționa eforturile pentru a găsi un vaccin pentru virus, ar organiza producția și distribuția lui și ar opri speculanții. De asemenea, acesta ar direcționa băncile centrale, ar proteja piețele mondiale emergente și „ar fi de acord cu o abordare comună a utilizării cheltuielilor guvernamentale pentru a stimula creșterea economică.”

Publicația Guardian a spus că Brown ar fi dorit Consiliul de Securitate al ONU să fi fost invitat astăzi la o întâlnire online de urgență a țărilor G20. Întâlnirea, găzduită de Arabia Saudită, abordează problema noului coronavirus.

„Acesta nu este un lucru care poate fi tratat într-o singură țară”, a spus Brown.

„Trebuie să existe un răspuns global coordonat.”

În timpul crizei financiare mondiale din 2008, prim-ministrul Brown a convins „alți lideri mondiali de necesitatea salvării băncilor”. El a găzduit apoi țările G20 la un summit din Londra, „care a venit cu un pachet de salvare în valoare de 1,1 trilioane de dolari”.

Luând în considerare criza financiară de acum, Brown consideră că „Avem nevoie de un Comitet Executiv de lucru”, a spus el.

„Dacă aș face-o din nou, aș face G20 o organizație mai largă, deoarece în circumstanțele actuale trebuie să ascultați țările cele mai afectate, țările care fac diferența și țările în care există potențialul unui masiv numărul de persoane care vor fi afectate – cum ar fi cele din Africa. ”

El a spus, de asemenea, că Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional au nevoie, „o creștere a puterii financiare pentru a face față impactului crizei [coronavirusului] asupra țărilor cu venituri mici și medii.”

Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, și membru fondator al Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP), a pus problema susținerii fostului prim-ministru pentru un guvern mondial.

„Gordon Brown nu se pricepe”, a spus el pe tweeter în această dimineață. „Globalizarea este cauza problemelor noastre, nu salvatorul nostru.”

Dar scriitorul Laurence England a găsit pledoaria lui Brown mai tulburătoare decât naivă.

„Gordon Brown stie ce vrea”, a replicat el. „Guvernul Unic Mondial este despre puterea pură asupra populațiilor, nu despre ajutorul oamenilor. Vor o lume de sclavi. A fost [Gordon Brown] un participant cheie la Bilderberg. ”

Întâlnirile Bilderberg au fost folosite ca forum pentru elitele mondiale din 1954 pentru a-și dezvolta viziunea asupra lumii. Participanții sunt liberi să utilizeze informațiile din discuții. Nimeni nu are voie să dezvăluie cine a spus ce.

Alți participanți la întâlnirea Bilderberg includ elite precum David Rockefeller, Bill Gates, Bill și Hillary Clinton, Angela Merkel, Tony Blair, Emma Bonino și Pierre Elliott Trudeau.

Conform propriei sale literaturi, scopul reuniunii anuale Bilderberg este „încurajarea dialogului între Europa și America de Nord”.

În cadrul Summit-ului de la Londra pentru G20 din 2009, Brown a spus: „Cred că Noua Ordine Mondială este în curs de dezvoltare și, odată cu aceasta, fundamentele unei noi și progresive ere a cooperării internaționale.”

Brown este acum trimisul special al Națiunilor Unite pentru educație globală .

Sursa: https://www.theguardian.com/politics/2020/mar/26/gordon-brown-calls-for-global-government-to-tackle-coronavirus