Selectați pagina

Un manual despre drepturile copiilor va fi lansat în Republica Moldova

Un manual despre drepturile copiilor va fi lansat în Republica Moldova

copiiUn manual privind drepturile copilului a fost elaborat de UNICEF şi Uniunea Europeană şi va fi lansat în Republica Moldova. Cartea oferă sfaturi practice privind abordarea centrată pe copil în procesul de elaborare a programelor, bugetelor şi politicilor, transmite IPN.

La evenimentul de lansare a manualului, ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a menţionat că Moldova este unica ţară din cadrul Parteneriatului Estic cu care UE a convenit asupra unui capitol complet din Acordul de Asociere dedicat cooperării în contextul protecţiei şi promovării drepturilor copilului.

„Această nouă iniţiativă globală introduce o nouă dimensiune în ceea ce priveşte abordarea drepturilor copilului în agenda de dezvoltare”, a declarat reprezentantul UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan.

„Aceasta ne reaminteşte că nu există politici sau sectoare care să nu aibă vreo tangenţă cu copiii şi drepturile acestora. Toate reformele, politicile şi deciziile bugetare, fie acestea din educaţie, energie, finanţe, economie, guvernare, transport sau securitate, afectează în mod pozitiv sau negativ viaţa copiilor”, a adăugat Nune Mangasaryan.

În 2014 şi 2015, Manualul pentru Drepturile Copilului a fost lansat în peste 40 de ţări, în comun de către UNICEF şi UE.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.