Selectați pagina

Un locuitor al capitalei a rămas fără maşină din cauza datoriilor pentru căldură

Un locuitor al capitalei a rămas fără maşină din cauza datoriilor pentru căldură

sechestru masinaUn locuitor al sectorului Ciocana din capitală a rămas fără automobil din cauza datoriilor acumulate faţă de SA „Termocom”, în sumă de peste 31 de mii de lei. Maşina a fost pusă sub sechestru după expirarea termenelor de plată, fiind evacuată spre păstrare la depozitul furnizorului. Datornicul are la dispoziţie 7 zile să achite integral restanţele acumulate. În caz contrar, automobilul va fi vândut pentru a putea fi încasată suma datoriilor pentru căldură. transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al furnizorului, pe parcursul săptămânii precedente în adresa rău-platnicilor au fost expediate 194de reclamaţii privind achitarea restanţelor în sumă de peste 1 milion de lei. În instanţele de judecată au fost depuse 155 de acţiuni de încasare a plăţilor debitoare acumulate pentru consumul de energie termică, în sumă de 1,8 milioane de lei, şi au fost pregătite pentru depunere alte 126 de acţiuni în valoare de 875 mii de lei.

Instanţele de judecată au pronunţat până acum 50 de hotărâri şi a eliberat 17 titluri executorii. Alte 86 de titluri au fost depuse la executare.

Administraţia SA „Termocom” solicită achitarea în termen restrâns a sumelor restante. Achitarea plăţilor poate fi efectuată la oficiile bancare, în filialele băncilor comerciale, prin intermediul terminalelor de plăţi electronice, precum şi în centrul comercial al SA „Termocom” din str. Tudor Vladimirescu, 6, inclusiv în cazul termenului expirat al facturii de plată.

Sursa: ipn.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *