Zheng Jiajia, un inginer chinez expert în inteligenţă artificială, s-a căsătorit cu o femeie-robot construită chiar de el, într-o ceremonie la care au participat mama sa, prieteni şi colegi de facultate, potrivit site-lui Sina.com.

Căsătoria nu are valoare legală, având în vedere că uniunile între oameni şi androizi nu sunt încă prevăzute în legislaţia chineză. Ceea ce nu înseamnă că nu a fost mai puţin pompoasă, incluzând un banchet, cadouri şi tradiţionalul voal roşu de mireasă tipic pentru căsătoriile tradiţionale în această cultură orientală.

Mireasa, fabricată de Zheng în 2016, se numeşte Yingying şi potrivit bărbatului are 31 de ani şi a început o relaţie cu el în urmă cu doi ani. Zheng, care nu mai avea iubită de mulţi ani, a optat să-şi construiască viitoarea soţie după ce familia şi prietenii au făcut în ultimul timp presiuni asupra lui ca să se însoare, notează presa locală.

Yingying este capabilă să vorbească printr-o conexiune la un computer cu acces la texte şi arhive audio înmagazinate, poate recunoaşte fotografii şi obiecte, dar nu este programată să meargă, deşi soţul a promis că se ocupă de acest lucru.

Inginerul, care a lucrat mulţi ani la compania multinaţională Huawei iar în 2014 şi-a deschis propria firmă, a asigurat că va trăi alături de Yingying până când moartea – sau problemele de baterie – îi va despărţi.

Sursă: Agerpres