Selectați pagina

Un ierarh din Cipru şantajează preoţii şi credincioşii, pentru a se injecta cu serul experimental

Un ierarh din Cipru şantajează preoţii şi credincioşii, pentru a se injecta cu serul experimental

Arhiepiscopul Hrisostom II al Ciprului a avertizat că vor fi tăiate salariile acelor preoți despre care „a primit plângeri” că-i îndeamnă pe credincioși să nu se vaccineze sau să meargă la biserică fără mască. Vorbind la canalul public de televiziune, el a spus că a dat ordine să i se aducă la cunoștință numele clericilor care nu achiesează la propaganda pandemică în biserică, subliniind că orice preot care se opune deciziilor Arhiepiscopiei, în special ale Sinodului, trebuie să fie pedepsit. „Voi fi foarte strict” în această privință, a subliniat arhiepiscopul cipriot.

arhiepiscopul hrisostom ii al ciprului si vaccinarea

Un ierarh din Cipru şantajează preoţii şi credincioşii, pentru a se injecta cu serul experimental

El a adăugat că Sinodul Bisericii din Cipru a emis o enciclică prin care le recomandă credincioșilor să se vaccineze cu serurile experimentale Covid, urmând „recomandările experților”, subliniind că el nu se lasă influențat de „teoriile conspirației” pe această temă. „Astăzi am făcut un anunț pentru angajații Arhiepiscopiei; când se vor întoarce la serviciu, pentru că peste o săptămână intrăm în vacanță, cei care încă nu s-au vaccinat trebuie să se vaccineze. Cei care nu sunt vaccinați nu ar trebui să se mai întoarcă la serviciu’’ (ActiveNews).

Citeşti şi nu-ţi vine să crezi. Acesta să fie păstorul cel bun care-şi pune viaţa pentru oile sale? Nu, acesta este ,,păstorul’’ nebun care pune viaţa oilor sale în primejdie de moarte. Cum e cu putinţă ca un asemenea individ să ajungă pe scaunul cel dintâi al Bisericii Ortodoxe din Cipru? Iată că este, şi reţeta propulsării acestor impostori în locurile cele înalte a fost făcută cunoscută cu multă vreme în urmă.

Dintru început voi spune că Sfintele Canoane statornicesc cu precizie şi dreptate modalităţile prin care se aleg slujitorii Bisericii lui Hristos. Astfel, se spune cu limpezime că numai Biserica îşi alege episcopii, iar dacă cineva ar cuteza să ajungă ierarh apelând la dregătoriile lumeşti, va fi caterisit şi afurisit (excomunicat). A se vedea Canoanele 30 Apostolic, 4 al Sinodului I Ecumenic şi 3 al Sinodului  VII Ecumenic.

Dar să vedem cum şi cine alege episcopii în Biserica noastră Ortodoxă. Pentru aceasta voi reproduce câteva fragmente dintr-un articol mai vechi (4 mai 2020), care ne vor lămuri pe deplin.

Adrian Hriţcu, viitor episcop la Iaşi şi apoi la Paris, a cochetat o vreme cu legionarii. Asta avea să-l coste foarte scump. Când au venit comuniştii la putere, omul a nimerit în mâinile nemiloase ale securităţii, din care puţini ieşeau teferi, alţii ieşeau în sicrie. Securitatea s-a gândit că poate să-l folosească spre atingerea nobilelor idealuri ale socialismului biruitor, şi nu s-a înşelat. Şi unde era locul potrivit spre a fi infiltrat? În Biserică, fireşte. Aşa a ajuns Hriţcu la Mihail Sadoveanu, cel care avea rangul 33 în masonerie. Cuvintele  de mai jos au fost adresate de scriitor mitropolitului Moldovei, Irineu Mihălcescu, prezent fiind şi Adrian Hriţcu:

,,Vlădică dragă, acesta este băiatul pentru care v-am chemat. Am discutat cu părintele stareţ şi cu părintele exarh şi diseară va fi călugărit, iar eu v-am chemat pentru a vă ruga să-l hirotoniţi mâine diacon. E student în Bucureşti şi ar fi bine să meargă luni la cursuri. Or, ştiţi cum e… Călugăr student… să fie şi el măcar diacon, ca să aibă un statut! Altfel îi va fi viaţa ca şi cleric, decât ca simplu monah, mă gândesc…’’

Şi vlădica dragă s-a conformat întocmai şi la timp. Astfel începe ascensiunea lui Adrian Hriţcu pe scara ierarhică, după coordonatele stabilite de Sadoveanu. Reţeta e, în linii mari, aceaşi peste tot. Să ne mirăm, deci, că avem pseudo-ierarhi, nu ierarhi? Să ne mai mirăm văzându-i cu cât zel aplică directivele sataniştilor? Să ne mirăm de dispreţul arătat de Hrisostom al Ciprului celor pe care ar trebui să-i călăuzească spre mântuire?

Presbiter Ioviţa Vasile

Sursa:http://orthodoxtimes.com/archdiocese-of-cyprus-nobody-will-be-forced-to-take-covid-19-vaccine/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке