Selectați pagina

Un hacker moldovean a fost acuzat de implicare într-un mecanism internațional de furt bancar prin e-mail

Un hacker moldovean a fost acuzat de implicare într-un mecanism internațional de furt bancar prin e-mail

Hackerul din Republica Moldova, Andrei Gîncul, acuzat de implicare într-un mecanism internațional de phishing prin e-mail.

Cu ajutorul acestuia au fost furați circa 25 milioane de dolari din băncile și companiile din întreaga lume a pledat vinovat în fața autorităților federale americane, transmite Agora cu referire la Associated Press.

Andrei Gîncul, în vârstă de 31 de ani, a pledat vinovat, miercuri, pentru cârdășie criminală și draude informatice. Cetățeanul moldovean, arestat în Cipru vara anului trecut, își va afla sentința pe 13 iulie. Procurorii afirmă că, el împreună cu complicii săi utiliza botneții dăunători precum „Bugat” pentru a obține acces la date confidențiale ale utilizatorilor cu ajutorul scrisorilor trimise prin e-mail.

Această schemă permitea escrocilor să fure milioane de dolari de pe conturile oamenilor și a băncilor. Publicația Post-Gazette din Pittsburgh a scris că după ce Gîncul a fost întrebat dacă a înțeles acuzația, a răspuns: „Da, am fost implicat în asta”.

Reamintim că în 2015, Curtea Federală din Pennsylvania l-a acuzat pe hackerul din Republica Moldova, Andrei Gîncul, de furtul a circa 3,5 milioane de dolari de pe conturile bancare a victimelor sale prin utilizarea unui cod malițios. Andrei Gîncul aka Smilex, a fost arestat pe 28 august 2015 în Cipru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке