Selectați pagina

Un dispozitiv ne permite să controlăm zeci de echipamente cu un simplu gest al mâinii

Un dispozitiv ne permite să controlăm zeci de echipamente cu un simplu gest al mâinii
”Dezlănţuie cavalerul Jedi din tine” este sloganmul sub care compania Thalmic labs lansează Myo, brăţara care permite utilizatorului să controleze un mare număr de funcţii ale diverselor dispozitive, doar prin gesturi ale al mâinii

”Dezlănţuie cavalerul Jedi din tine” este sloganmul sub care compania Thalmic labs lansează Myo, brăţara care permite utilizatorului să controleze un mare număr de funcţii ale diverselor dispozitive, doar prin gesturi ale al mâinii

”Brăţara Jedi”, numită Myo, va fi lansată în curând de compania Thalmic Labs şi va permite utilizatorilor să controleze jocuri video, zborul dronelor, funcţionarea aparatelor electronice din casă… totul prin simple gesturi ale mâinii. Un spectaculos material video prezintă performanţele acestui dispozitiv extraordinar.

Myo este un dispozitiv circular, de forma unei brăţări, care se poartă la unul dintre antebraţe; conţine senzori care detectează activitatea electrică a muşchilor şi, de asemenea, senzori proprii de mişcare. Semnalele electrice produse de contracţiile musculare sunt traduse de un software specializat în comenzi, ce sunt transmise wireless dispozitivelor controlate.

myo-2

Utilizatorii pot programa brăţara astfel încât acesta să recunoască diferite gesturi ale mâinii, chiar şi mişcări ale fiecărui deget în parte.

Compania a făcut public azi un material video ce prezintă performanţele dispozitivului; Myo va fi pus în  vânzare la sfârşitul acestui an, dar precomenzile pot fi făcute online de pe acum, la preţul de 149 USD.

Reprezentanţii firmei producătoare susţin că dispozitivul „îmbunătăţeşte capacităţile utilizatorilor”, conferindu-le acestora chiar impresia de a deţine un fel de „superputeri”, după expresia folosită de Stephen Lake, co-fondator şi preşedinte al Thalmic Labs.

În opinia lui, ”Myo şterge linia de demarcaţie dintre noi [oamenii] şi tehnologia digitală”.

myo

Compania va permite oricui să creeze software pentru Myo şi plănuieşte să permită, de asemenea, aplicaţiilor ce rulează pe dispozitive Android şi iOS să ruleze şi pe Myo, astfel încât „brăţara Jedi” va putea fi utilizată şi ca o nouă interfaţă pentru tablete şi smartphone-uri.

Prezentări, jocuri pe computer, navigare pe internet, muzică, editarea materialelor video şi multe altele vor putea fi controlate cu ajutorul „brăţării Jedi”.

myo-1

„Cu o simplă mişcare a mâinii, Myo va schimba modul în care interacţionăm cu lumea digitală”, afirmă reprezentanţii companiei”, care vorbesc şi despre o senzaţie cu adevărat „magică” de a controla lumea înconjurătoare, senzaţie pe care o oferă brăţara Myo.

Sursa: Mail Online / Credit foto: Thalmic Labs via descopera.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  coarnele satanei în primplan

  la ce să ne mai aşteptăm de la tehnică, când Sfinţii Părinţi într-un glas ne-au zis, că este de la satana, şi radiaţia este putere diavolească. Creştinul adevărat nu trebuie să se teamă de radiaţie, să facă semnul Sfintei Cruci peste tot şi tot timpul.
  antihrist, după al 3-lea război mondial se va teme foarte tare de cruce, şi cei ce nu l-au trădat pe Dumnezeu (prin semnătura depusă la oficiul de paşapoarte) prin primirea însemnării cu 666 pe frunte sau la încheietura mânii drepte – Îngerii Domnului v-a pune pecetea Domnului pe frunţile acelor creştini şi nu vor fi chinuiţi nici acum nici în Veacul Veşnic, iar mulţi vor pătimi pentru Hristos ca să umple rândurilor Îngerilor căzuţi din cele 8 cete îngereşti.

  Oricum trebuie să ne lepădăm de toate cele lumeşti şi să mergem la pământ, să ne izbăvim de apartamente (sau să le dăm în arendă sau să le vindem, sau să le lăsăm pe câtva timp).

  Poliţia şi militarii vor fi într-un singur organ după careva reforme, atunci ei vor cipiza pe toţi pe care-i vor vedea!

  Rugăciune ca să nu primeşti acel cip este, dar trebuie s-o zici tare de 3 (trei) ori, precum au zis Sfinţii:
  DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEŞTE-MĂ PE MINE, PĂCĂTOSUL!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.