Selectați pagina

Un curs opţional de educare media ar putea a fi introdus în şcoli

Un curs opţional de educare media ar putea a fi introdus în şcoli

Începând cu luna septembrie 2017, se propune a fi introdus un curs opţional de educaţie media în clasele primare. La aceste lecţii elevilor urmează să li se explice ce reprezintă mass-media şi cum trebuie utilizate sursele mediatice. Despre aceasta a anunţat directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, în cadrul unei dezbateri la IPN.

Directoarea CJI a declarat că experţi media au mers în mai multe instituţii de învăţământ, unde le-au explicat elevilor cum funcţionează media, ce este, cum trebuie analizează critic. Încă în anul trecut a început elaborarea unui curriculum pentru clasele primare şi urmează ca Ministerul Educaţiei să-şi spună ultimul cuvânt. Nadine Gogu speră că acest curs deja din toamnă va fi pus în aplicare pentru zece şcoli-pilot. Cea de-a doua etapă a proiectului va viza clasele gimnaziale şi liceale.

„Sperăm să ia foc şi să fie şi util. Scopul este ca elevul, când ia un ziar în mână sau se uită la televizor, să-şi pună nişte întrbări, să nu creadă orbeşte”, a notat Nadine Gogu.

Experta media a mai spus că este extrem de important ca toţi copiii să fie instruiţi de mici cum să utilizeze media, când să publice fotografii şi când nu. Internetul nu poate fi blocat şi, chiar dacă pe unele site-uri există atenţionări +18, acestea stârnesc şi mai mult curiozitatea. De asemenea, există reţele de socializare pe care nu se pot înregistra minorii, însă ei ocolesc aceste restricţii şi oricum o fac.

Copiii trebuie instruiţi ca să înveţe să-şi pună unele întrebări înainte de face anumite acţiuni, a conchis directoarea CJI.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *