Selectați pagina

Un chelner si un barman, acuzati ca ar fi scos ZECI DE MII de pe cardurile clientilor. Cum obtineau datele

Un chelner si un barman, acuzati ca ar fi scos ZECI DE MII de pe cardurile clientilor. Cum obtineau datele

carduri-bancare-twelvejournals_comUn chelner si un barman sunt cercetati pentru ca ar fi sustras zeci de mii de lei de pe cardurile bancare a mai multor clienti ai localului.

Potrivit Procuraturii Generale, cand clientii localului transmiteau chelnerului cardurile bancare pentru achitarea produselor consumate, acesta, impreuna cu barmanul, copiau datele de pe carduri fara stirea si acordul titularilor, pe care ulterior, le utilizau la efectuarea diferitor tranzactii on-line.

Astfel, in decursul anului trecut, cei doi ar fi prejudiciat 8 clienti, ai localului, printre care si cetateni straini. Suma cheltuita de invinuiti se ridica la 38.000 de lei.

Chelnerul, in virsta de 28 de ani si barmanul in virsta de 18 ani sunt locuitori ai capitalei si sunt cercetati in stare de libertate. Fiind audiat de procurori, ultimul si-a recunoscut integral vinovatia.

Procurorii recomanda cetatenilor sa fie vigilenti si sa retina ca orice tranzactie on-line se face doar in prezenta titularului cardului bancar. Persoanele care practica achitarea diferitor servicii cu cardul bancar, nu trebuie sa lase cardul pe mina chelnerului sau altor persoane, angajatii localurilor sunt obligati sa ofere echipamentul special de scanare, iar clientul sa introduca de sine statator codul PIN, CVV, numarul si datele privind valabilitatea cardului bancar.

Sursa: PRO TV

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке