Cinci medici de la Spitalul Perrando din nordul Argentinei au fost suspendaţi după ce au declarat mortea unui nou-născut, pe care l-au introdus într-un sicriu sigilat, fără voia părinţilor, şi l-au plasat într-o cameră frigorifică de la morga spitalului pentru 12 ore, raportează ABCNews.

bebelus

Un bebeluş a renăscut după 12 ore petrecute la morgă

Fetiţa, care a fost numită Luz Milagros, a fost găsită vie de către părinţii ei la o jumătate de zi după ce s-a născut, pe 3 aprilie, cu trei luni înainte de termen.

„Ni s-a spus că a avut hipotermie şi că acest lucru i-ar fi slăbit bătăile inimii, care erau slabe dinainte de naştere”, a declarat tatăl copilului, Fabian Veron, pentru ziarul Clarin.

 Mama copilului, care are patru băieţi, nu a avut nicio şansă să îşi ia rămas bun de la fiica ei, deoarece doctorii au anesteziat-o în timpul naşterii.

 Îndoliaţi, cei doi au vizitat morga spitalului 12 ore mai târziu. Cuplu a fost dus într-o cameră frigorifică unde li s-a arătat un sicriu mic, bătut în cuie.

 „Soţul meu a folosit un levier şi a deschis sicriul”, moment în care copilul, înfăşurat într-o pătură albă, a părut că se trezeşte şi a scos un strigăt.

Mama a căzut în genunchi când a văzut că fetiţa este vie. „Eu sunt credincioasă. Acest lucru a fost un miracol de la Dumnezeu”, a declarat ea pentru agenţia de ştiri a statului argentinian.

Familia intenţionează să dea în judecată personalul de la Spitalul Perrando, din oraşul Resistencia, pentru malpraxis. Mama doreşte să ştie de ce doctorii au anesteziat-o, pentru prima dată după 4 naşteri, şi de ce nu au avut voie să îşi vadă fata înainte de a fi pusă într-un sicriu şi dusă la morgă.

Sursa: semnele timpului